ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: 5 μέτρα στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα

136

Πέντε μέτρα για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομές ζήτησε με παρέμβαση του ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.  Ειδικότερα ο Γραμματέας ζήτησε:

1.Καταβολή όλων των αποζημιώσεων που οφείλονται, όπως αυτές για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης και όλης της χώρας.

2.Αξιοποίηση του Κανονισμού De Minimis για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και όλων των κατηγοριών παραγωγής.

3.Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Κανονισμών, όπως αυτά για την «απόσταξη κρίσης  και τον πράσινο τρυγητό».

4.Καταβολή τώρα, μέχρι 15 Ιουνίου, του 50% τουλάχιστον της ενιαίας ενίσχυσης (800 εκατ. περίπου), μέσω ταμειακής διευκόλυνσης του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν απαιτεί έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά τα δικαιώματα των παραγωγών.

5.Δημιουργία χωριστού λογαριασμού Εγγυοδοσίας στο Ταμείο Εγγυοδοσίας για χρηματοδότηση αγροτών και επενδύσεις στον αγροτικό τομέα με αξιοποίηση των 80 εκ. που έχουν διατεθεί ήδη και των 446 εκατομμυρίων ευρώ που επιστρέφονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη δικαίωση της χώρας μας για επιβληθέντα πρόστιμα.

Ο υπουργός, στην απάντηση του ανακοίνωσε πως οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής θα αξιοποιηθούν και θα αποτελέσουν αντικείμενο και ενδοκυβερνητικής σύσκεψης που επίκειται, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο καταβολής των ενισχύσεων νωρίτερα είτε μέσω ταμειακής διευκόλυνσης, είτε λόγω συλλογικής απόφασης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει