ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

558

Κι όμως, αυτή είναι η Κρήτη!

Ο Αλέξανδρος Ρονιώτης είναι γνωστό ότι τραβάει καταπληκτικές φωτογραφίες στην Κρήτη – και όχι μόνο. Έχει αναδείξει παραλίες άγνωστες στον πολύ κόσμο.

Αλλά τώρα… μαζί με το χιουμοριστικό του σχόλιο τράβηξε τη φωτογραφία της χρονιάς!

«Μπαμπά νομίζω ότι κάναμε κάποιο λάθος! Δε βλέπουμε την παραλία…» λένε οι μικροί και ο μπαμπάς εξηγεί με νόημα:

«Για Καρτερό ξεκινήσαμε, Σκίνακα βρεθήκαμε! Αυτό το GPS το ρημάδι θα το αλλάξω».

Κι όμως, παρά το τρολάρισμα του Αλέξανδρου αυτή είναι η Κρήτη για πολλούς μήνες.

Να φύγεις από την παραλία και να ανέβεις σε μια ωρίτσα στα χιόνια! Ή το αντίστροφο!

 

Προαγωγή για τον γιατρό

ο επεμβατικός  καρδιολόγος Κωνσταντίνος  ΧαριτάκηςΕίχαμε πει και παλιότερα ότι πάει για ψηλά ο επεμβατικός  καρδιολόγος Κωνσταντίνος  Χαριτάκης, που διαπρέπει στην Αμερική.

Ο γιατρός πήρε επάξια και  ομόφωνα  τη θέση του Αναπληρωτή καθηγητή  στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Η απόφαση προαγωγής του κ. Χαριτάκη από επίκουρος σε αναπληρωτή καθηγητή  ανακοινώθηκε από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου του Τέξας και φυσικά μας κάνει όλους περήφανους και πρωτίστως την οικογένειά του, τον πατέρα του επίσης γιατρό Νίκο Χαριτάκη.

Ο Κωνσταντίνος Χαριτάκης τελείωσε την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, διαγράφει λαμπρή πορεία στο εξωτερικό καθώς υλοποίησε  την ειδικότητά του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Cornel στην Νέα Υόρκη με εξειδίκευση στην παθολογία, καρδιολογία και επεμβατική καρδιολογία.

Το 2015 επιλέχθηκε στη θέση του επίκουρου καθηγητή καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο του Χιούστον του Τέξας, ενώ 5 χρόνια μετά και αφού αξιολογήθηκε το κλινικό, διδακτικό και συγγραφικό του έργο, εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Ο κρητικός καθηγητής  ιατρικής, χαίρει μεγάλης αναγνώρισης και εκτίμησης για το ήθος και την επιστημονική του επάρκεια και γι’ αυτό καλείται συχνά ακόμη και σε τηλεοπτικές εκπομπές για να καταθέσει τις απόψεις του.

 

H εικόνα στην περιοχή του αεροδρομίου δίπλα στον καταυλισμό και στο Αστυνομικό ΜέγαροΑφημένη στην τύχη της

Αυτή βέβαια με τα χιόνια και τον Ψηλορείτη είναι η μία εικόνα, η μαγική της Κρήτης.

Γιατί η άλλη είναι αυτή στην περιοχή του αεροδρομίου δίπλα στον καταυλισμό και στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Στον κεντρικό δρόμο από τη Βιομηχανική Περιοχή προς την Αστυνομία η εικόνα είναι αυτή. Στον κεντρικό δρόμο από τη Βιομηχανική Περιοχή προς την Αστυνομία η εικόνα είναι αυτή.

Ξέρω, θα μου πείτε, γενικότερα υπάρχει αυτή η εικόνα με τον καταυλισμό, αλλά υπάρχει σοβαρό ζήτημα με μια ολόκληρη περιοχή που μοιάζει εντελώς αφημένη στην τύχη της. Άραγε τι σκέφτονται εκεί στον Δήμο;

 

 Κατέληξαν σε… θηλυκό

Είχα, αλήθεια, μια ανησυχία. Είναι ο Covid-19 ή η Covid-19; Οι Γάλλοι στην πλειονότητά τους τον έχουν καταχωρίσει στο αρσενικό γένος και λένε «le Covid».

Ωστόσο, η Γαλλική Ακαδημία, η οποία είναι κάτι σαν φύλακας-άγγελος της γαλλικής γλώσσας, αποφάσισε διαφορετικά, ο κοροναϊός είναι κορίτσι και πρέπει να λένε «la Covid».

Οι “αθάνατοι” της Γαλλικής Ακαδημίας που αποφασίζουν για το πώς λεξικογραφούνται οι γαλλικές λέξεις και προστατεύουν την ουσία της γαλλικής γλώσσας, εξηγούν ότι το ακρωνύμιο του νέου κοροναϊού, που έχει προκαλέσει την πανδημία είναι γένους θηλυκού, διότι περιγράφει την ασθένεια που προκαλεί.

«Τα ακρωνύμια έχουν το γένος του ουσιαστικού που δίνει ουσία στον πυρήνα μια φράσης της οποίας συνιστούν σύντμηση», προσθέτουν.

 

Παραλίες χωρίς… ΜΑΤΠαραλίες χωρίς… ΜΑΤ, έτσι;

Ανοίγουν και οι οργανωμένες παραλίες. Με αυστηρά μέτρα.

Πρέπει, γιατί έρχεται μίνι καύσωνας να ανοίξουν, αλλά δίνουν…μάξιμουμ 40 άτομα ανά 1.000 τμ στις οργανωμένες παραλίες. Δηλαδή, 20 ομπρέλες μέγιστο σε ένα στρέμμα.

Θα πρέπει να υπάρχει άπλετος χώρος, μπορούν να παίζουν ποδόσφαιρο…άνετα ίσως και ρακέτες ανάμεσα στις ομπρελες.

Να προσέχετε για να μην δούμε… τέτοιες σκηνές με ΜΑΤ να μπουκάρουν!

 

λεωφόρος “by pass” κλείνει νωρίς το βράδυΓιατί κλείνει το βράδυ

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε γνωστοποιηθεί ότι η λεωφόρος “by pass” κλείνει νωρίς το βράδυ-αναγνώστες μας το ανέφεραν και το επιβεβαίωσε το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Η απόφαση εφαρμόζεται πλέον,  ” καθώς υπήρχαν πολλά ατυχήματα το τελευταίο και προ κοροναϊού, διάστημα, με ποδηλάτες και πατίνια που συνυπήρχαν σε επικίνδυνες καταστάσεις με περιπατητές που κυκλοφορούσαν στο σημείο”.

Μάλιστα ο λιμενάρχης κ. Δουβής έλεγε χθες χαρακτηριστικά ότι  υπάρχουν ατυχήματα κι έφερε ως παράδειγμα  ένα σοβαρό ατύχημα με τραυματισμό που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια, όταν δύο πατίνια είχαν συγκρουστεί μεταξύ τους, επιβεβαιώνοντας ότι πλέον θα ισχύουν όσα ίσχυαν στην περίοδο του 2007-οπότε και ελήφθη η σχετική απόφαση- απαγορεύοντας έτσι την διέλευση στον Κούλε μετά τη δύση του ηλίου.

 

@patris
Έντονη αντιπαράθεση για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία. Το ότι δεν υπάρχει ίντερνετ είναι λεπτομέρεια που δεν απασχολεί κανένα. Ούτε το υπουργείο ούτε τους εκπαιδευτικούς. Καβγάς να γίνεται.
Proedros

 

Έχει και αποδείξεις

Αποδείξεις ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από μία «εξωφρενική» κυβερνοεπίθεση κατά του γερμανικού κοινοβουλίου, έχει η Ανγκελα Μέρκελ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στην Μπούτεσταγκ  η Μέρκελ είπε ότι το χακάρισμα, που σημειώθηκε το 2015, είχε ως στόχο και τον δικό της λογαριασμό στο γερμανικό κοινοβούλιο. «Προφανώς διαταράσσει μια αξιόπιστη συνεργασία» με τη Ρωσία, σχολίασε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Μπορώ να πω ότι ειλικρινά με πονάει», απάντησε στην ερώτηση της βουλευτού Tabea Rößner. «Από τη μία πλευρά, προσπαθώ να βελτιώσω τις σχέσεις με τη Ρωσία σε καθημερινή βάση και από την άλλη βλέπουμε ότι υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις λειτουργούν με τέτοιο τρόπο.

Τότε, εργαζόμαστε σε πεδίο έντασης, το οποίο είναι -παρά την επιθυμία για καλές σχέσεις με τη Ρωσία- δεν μπορώ να διαγράψω εντελώς από την καρδιά μου», δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας: «Αυτό είναι δυσάρεστο και το βρίσκω… εξωφρενικό».

 

ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ. Είναι ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων   Γκάπι ΑσκενάζιΔεν είναι τυχαίος

Μόνο… τυχαίος δεν είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ. Είναι ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων   Γκάπι Ασκενάζι.

Οι Τούρκοι μάλιστα τον έχουν στο στόχαστρο χρόνια.  Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του κόμματος του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και του “Μπλε -Λευκό” θα γίνει σήμερα.

Ο Ασκενάζι εντάχθηκε στο στρατό το 1972 και ανέβηκε στην ιεραρχία αφυπηρετώντας ως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων.

Πολέμησε στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ και έλαβε μέρος στην περίφημη επιχείρηση για απελευθέρωση ομήρων από αεροσκάφος στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία με δράστες Παλαιστίνιους και Γερμανούς, στην Ουγκάντα.

Δικάστηκε ερήμην από τις τουρκικές Αρχές το 2012 για την επιχείρηση με το τουρκικό πλοίο σε λιμάνι στην Γάζα.

 

Είδε τους προέδρους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες συναντήσεις, με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά, τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νικόλαο Μπουλαξή, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννη Λιανό και τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνο Μασσέλο, για να συζητήσει μαζί τους θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία τους.  Οι συναντήσεις έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα. Η κυβέρνηση σέβεται απολύτως, όπως έχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της θητείας της την ανεξαρτησία και ακεραιότητα των Αρχών αυτών.

 

Γελιογραφία Ιατρίδης
Πανός Ιατρίδης: www.panosiatridis.gr

 

Ανόητες αφορμές

Κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής. Ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι εκπαιδευτικοί. Αλλά το να χρησιμοποιείται ένα πανό από διαμαρτυρία εκπαιδευτικών με ένα ορθογραφικό- γραμματικό λάθος για να πούμε ότι «το εκπαιδευτικό σύστημα έχει διαλύσει», για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις τότε όντως όλο το σύστημα το…. κοινωνικό είναι σάπιο. Έχουν οι εκπαιδευτικοί ευθύνες; Έχουν κάνει λάθη; Προφανώς, ναι! Αλλά δεν είναι αυτό η ουσία, δεν είναι το συγκεκριμένο πανό λόγος να πιαστείς και να συκοφαντήσεις έναν ολόκληρο κλάδο.

 

ο δημ. ΠαπαδημούληςΠαπαδημούλης: Μου επιτίθενται

Για… οργανωμένη επίθεση της ΝΔ με non paper ώστε    να κρυφτούν τα δανεικά κι αγύριστα, τα 125 ακίνητα ενός υπουργού της και τα πολλά πανάκριβα ακίνητα στο εξωτερικό του πρωθυπουργού μιλάει ο δημ. Παπαδημούλης που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για τα πολλά ακίνητα που φέρεται να αγόρασε. «Δέχθηκα μια επίθεση, νομίζω, οργανωμένη με non paper που έστειλε η ΝΔ και έχω την ευκαιρία τώρα να δώσω όλες τις εξηγήσεις, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Η γυναίκα μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια, οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο “πόθεν έσχες” είναι νόμιμη, φορολογημένη και πεντακάθαρη. Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε  offshore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, μέσω αχυρανθρώπων.

Οι ευρωβουλευτές όλων των χωρών δεν αμειβόμαστε από τον κρατικό, αλλά από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, και δεν έχω διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ από κρατικό χρήμα. Επίσης, δεν έχω πάρει, ούτε έχω αυτή τη στιγμή, ούτε ένα ευρώ δάνειο και δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο και την εφορία.

Δέχομαι αυτή την επίθεση από τη ΝΔ στο θέμα αυτό, γιατί θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και πίσω από τα οκτώ ακίνητα του Παπαδημούλη να κρυφτούν τα δανεικά κι αγύριστα, τα 125 ακίνητα ενός υπουργού της ΝΔ ή τα πολλά πανάκριβα ακίνητα στο εξωτερικό του πρωθυπουργού» ανέφερε.

 

Δεν τα έκρυβε…

…«Εάν έκρυβα», συνέχισε,  «την αγορά των οκτώ ακινήτων, με το να τα κρύβω σε ελβετικούς λογαριασμούς πίσω από αχυρανθρώπους, να τα έχω σε θυρίδες ή να τα κρατώ στο εξωτερικό, τότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Κι επειδή δεν μου αρέσει η λογική του συμψηφισμών, έρχομαι στα οκτώ ακίνητα. Είναι διαμερίσματα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 στις περιοχές Αχαρνών και Βικτωρίας κι αυτά μπορεί κανείς να τα δει μελετώντας το “πόθεν έσχες”.

Έφερα χρήματα από το εξωτερικό για να αγοραστούν αυτά τα ακίνητα, τα οποία αγοράστηκαν πριν από 2,5 χρόνια στις τιμές της αγοράς, όχι από πλειστηριασμό, όπως ψευδώς λένε, και μεταβιβάστηκαν και τα οκτώ -τα έξι με υψηλή και τα δύο με πλήρη κυριότητα – την ίδια χρονιά στα δύο παιδιά μου, για τα οποία είμαι περήφανος.

Εάν έκανα κάτι άλλο, να τα κρύβω σε ελβετικούς λογαριασμούς πίσω από αχυρανθρώπους, να τα έχω σε θυρίδες ή να τα κρατώ στο εξωτερικό, τότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Νομίζω ότι τη ΝΔ δεν την ενοχλούν τα οκτώ ακίνητα του Παπαδημούλη. Γιατί αν την ενοχλούσαν αυτά, θα έπρεπε να την ενοχλούν και τα 125 πολύ ακριβά ακίνητα υπουργών της. Την ενοχλούν η δράση μου και οι απόψεις μου, οι οποίες παραμένουν ίδιες και σταθερές όλα αυτά τα χρόνια».

 

 

 Μαθεύτηκε

Τι μαθαίνω; Εν μέσω σφιχτής καραντίνας παραλίγο να έχουμε το μεγάλο… κάζο στην πόλη μας; Νομίζανε ότι δεν θα έβλεπε κανείς, αλλά τελικά… έγιναν λίγο “ρόμπα”.

 

Ο φόβος

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές φοβούνται τον κοροναϊό στο σχολείο, αλλά να πηγαίνουν όλοι μαζί στο συλλαλητήριο δεν φοβούνται;

 

Ο Πάπας

Με τον Πάπα μίλησε χθες ο Μητσοτάκης.

«Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πάπα Φραγκίσκο συζητήσαμε για την πρόκληση του κοροναϊού, τις προσπάθειές μας για μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και για την προστασία του περιβάλλοντος. Προσβλέπω στην επίσκεψή του στην Ελλάδα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες» έγραψε χθες ο πρωθυπουργός.

 

Την πάτησαν

Η Σουηδία χθες κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κοροναϊό σε τρεις εβδομάδες, με 147 ακόμη θανάτους σε μια ημέρα.

Έτσι, η Σουηδία που ακολούθησε το δικό της μοντέλο και δεν επέβαλε το αυστηρό lockdown που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, κατέγραψε συνολικά τους 3.460 θανάτους. Η χώρα έχει επίσης 637 νέες περιπτώσεις κοροναϊού, φτάνοντας συνολικά τα 27.909 κρούσματα. Το υψηλότερο θλιβερό ρεκόρ ήταν την 21η Απριλίου όταν 185 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό σε ένα 24ωρο.

 

Η πρόταση

Ενδιαφέρουσα πρόταση Βαρουφάκη για τον πολιτισμό που μίλησε με καλλιτέχνες. Στην παρέμβασή του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 μίλησε «για την αποψίλωση των κρατικών θεσμών και φορέων του πολιτισμού και την παραχώρηση όλου του έμψυχου και άψυχου δυναμικού του εγχώριου πολιτισμού σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες και συμφέροντα». Αναφέρθηκε και σε χρηματοδοτικά εργαλεία για το υπουργείο Πολιτισμού μέσω φόρου 3% στα FANGS (Facebook, Amazon, Netflix, Google, Spotify).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει