ΒΟΑΚ για… παραβίαση ταχύτητας

424

Πρωταθλητές στην ταχύτητα είναι δυστυχώς οι Κρητικοί, όπως προκύπτει από τις παραβάσεις που βεβαίωσαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στον ΒΟΑΚ . Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται: «Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (4 έως 10 Μαΐου 2020) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και στη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, από 957 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 17.320 οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.309 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 62 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών, με τον ΒΟΑΚ να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας παραβάσεων.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης 341, της Αττικής 270, της Πιερίας 269, των Σερρών 210, της Κορινθίας 207 και της Κοζάνης 144.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει