ΠΡΩΗΝ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ: Η πανδημία καθυστερεί την κατεδάφιση αυθαιρέτων

847

Ο κοροναϊός βάζει χειρόφρενο μέχρι το τέλος του μήνα, στην προγραμματισμένη επιχείρηση κατεδάφισης που δρομολογείται στην περιοχή των πρώην σφαγείων στη Νέα Αλικαρνασσό στην οδό Μικράς Ασίας, νότια του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.

Όπως είναι γνωστό, η κατεδάφιση είχε δρομολογηθεί και μάλιστα  για το σκοπό αυτό εκδόθηκαν πρωτόκολλα κατεδάφισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ωστόσο με αίτημα της δημοτικής αστυνομίας, ζητήθηκε από την Αποκεντρωμένη να υπάρξει αναβολή στην εκτέλεσή του, λόγω της γενικότερης κατάστασης της πανδημίας και των αντικειμενικών δυσκολιών που ανακύπτουν.

Τ

Το έγραφο της Αποκεντρωμένης που αναστέλλει για ένα μήνα την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στην περιοχή των παλιών σφαγείων της Αλικαρνασσού
Το έγραφο της Αποκεντρωμένης που αναστέλλει για ένα μήνα την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στην περιοχή των παλιών σφαγείων της Αλικαρνασσού

ο αίτημα έγινε δεκτό και δόθηκε παράταση μέχρι τέλος Μαΐου στους φερόμενους κατασκευαστές τους, να απομακρυνθούν.

Η παράταση αυτή ωστόσο δεν θα πρέπει να εκληφθεί με εφησυχασμό από τους αυθαιρετούχους, καθώς για τη δημοτική Αρχή αποτελεί πολιτική δέσμευση να μη νομιμοποιήσει αυτές τις  παράνομες κατασκευές σε δημοτικά ακίνητα, όπως και οποιοδήποτε εγχείρημα αυθαίρετης κατάληψης έκτασης που αποτελεί δημοτική γη.

Το μήνυμα αυτό δίδεται προς κάθε κατεύθυνση, με δεδομένη τη δραστηριότητα που διαχρονικά αναπτύσσεται στην περιοχή των σφαγείων,  όπου παρουσιάζονται αλλεπάλληλα κρούσματα παράνομης οικοδομικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει αντίστοιχες επιχειρήσεις κατεδάφισης και στο παρελθόν προκειμένου να γκερμιστούν αυθαίρετες κατασκευές που είχαν ανεγερθεί στην ίδια περιοχή.

Η πλευρά της Λότζια είχε εκφράσει την κατηγορηματική θέση της ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τη δημοτική έκταση από κάθε μορφής καταπάτηση, και να μη νομιμοποιήσει καμία επέκταση του καταυλισμού της Ν. Αλικαρνασσού που έχει επιχειρηθεί πολλές φορές.

Στο μεταξύ καμία νεότερη κίνηση δεν έχει καταγραφεί από την πλευρά της Λότζια σε ότι αφορά στην μετεγκατάσταση του καταυλισμού της Ν. Αλικαρνασσού, που παραμένει στα χαρτιά, και δεν έχει διαμορφωθεί ούτε καν ένα στοιχειώδες πλαίσιο για να βρεθεί επιτέλους μια ολοκληρωμένη και τελεσίδικη λύση για τον καταυλισμό.

Συνολική λύση στο θέμα των τσιγγάνων του καταυλισμού στη Νέα Αλικαρνασσό, έχει ζητήσει και η Ένωση Πολιτών κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία εδώ και χρόνια δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία του καταυλισμού, με αποτέλεσμα σήμερα, οι άνθρωποι να πληρώνουν τις παρενέργειες προβλημάτων που δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως.

Η Ένωση Πολιτών ξεκαθαρίζει ότι κάθε συζήτηση για το πρόβλημα του καταυλισμού των Τσιγγάνων στη Νέα Αλικαρνασσό θα πρέπει να έχει σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας που δεν είναι άλλη από την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει στους Ρομά τις απαραίτητες υποδομές υγιεινής και ασφάλειας που έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες όπως είναι η ύδρευση, η αποχέτευση, το ηλεκτρικό ρεύμα, ο φωτισμός, η αποκομιδή των απορριμμάτων κ.ά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει