Οκτώ πελαργοί φώλιασαν για πρώτη φορά στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου

1,119

Οκτώ  πελαργοί φώλιασαν για πρώτη φορά στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου .

Αγριόπαπιες και άλλα σπάνια αποδημητικά πουλιά ήδη είχαν φωλιάσει στον υγρότοπο (Χωνάρι) του Αγίου Χαραλάμπου και στις δυο λιμνοδεξαμενές του Αγίου Γεωργίου,όπως τονίζει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου, ο οποίος γίορτασε  την παγκόσμια ημέρα των αποδημητικών πουλιών το Σάββατο 9 Μαΐου 2020.

‘’Ο σύλλογος μας -επισημαίνεται- εθελοντικά θα σταθεί πλάι στην Ορνιθολογική Εταιρεία που τα παρακολουθεί προσφέροντας βοήθεια όταν χρειαστεί .

Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής όπως εκτιμήσουν αυτό το πολύτιμο δώρο της φύσης και με ευαισθησία θέσουν υπό την προστασία τους πελαργούς για να αισθανθούν ότι στην περιοχή φιλοξενηθήκαν και αναπαράχτηκαν με ασφάλεια ώστε να ξαναγυρίσουν ξανά τα επόμενα χρόνια τις ίδιες μέρες .

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ NATURA 2000 !

SAVE LASITHI!’’

«Οι αρχαίοι Έλληνες- υπογραμμίζεται- πίστευαν ότι οι πελαργοί είναι άνθρωποι μεταμορφωμένοι ενώ ο Πλούταρχος αναφέρει ότι όποιος σκότωνε πελαργό, τιμωρούταν με θάνατο.

Ο πελαργός προβάλει σήμερα σαν “σύμβολο” για τη διατήρηση των βιοτόπων της Ευρώπης και φτάνει στο Οροπέδιο Λασιθίου για να ευαισθητοποιήσει, αλλά και να ενημερώσει την τοπική κοινότητα για την αξία της διατήρησης των απειλούμενων οικοσυστημάτων και την προστασία της άγριας ζωής».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει