“Όχι” στο νομοσχέδιο Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας

311

“Όχι” στο  υπό ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» που έφερε η κυβέρνηση  προς ψήφιση σε μια πρακτικά κλειστή Βουλή λόγω καραντίνας χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες αποτελώντας ευθεία βολή στο περιβάλλον λέει ο Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου.

Την περασμένη Δευτέρα, στο Οροπέδιο Λασιθίου, ο Δήμαρχος Λασιθίου κ.κ. Γιάννης Στεφανάκης, το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Λασιθίου και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων δήλωσαν την αντίθεσή τους στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Ο ΕΟΣ Λασιθίου τονίζει πως “το νομοσχέδιο καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 και προωθεί ακόμα και μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές προστασίας της φύσης.

“Όχι” στο  υπό ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» στο Οροπέδιο ΛασιθίουΓια την οροσειρά της Δίκτης που περιβάλλει το Οροπέδιο Λασίθιου και Καθαρού από το 2011 έχουν εκδοθεί επτά (7) άδειες από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την εγκατάσταση ογδόντα-πέντε (85) γιγαντιαίων ανεμογεννητριών ΒΑΠΕ, όλες σε προστατευόμενους οικότοπους Natura 2000.

Οι ανεμογεννήτριες δεν εγκαταστάθηκαν έως σήμερα γιατί παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία, σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι άμεση ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η ψήφιση του νομοσχεδίου στο περιβάλλον και να πούμε “όχι” στην περιβαλλοντική καταστροφή”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει