Ένωσαν δυνάμεις για το Πάσχα

243

Έσσεν, Κατοβίτσε, Μεσολόγγι και Ηράκλειο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να περάσουν ένα όμορφο Πάσχα, άνθρωποι που έχουν ανάγκη.

Σε ανάρτησή του, ο ιδρυτής της Κίτρινης Αποστολής, κ. Δημήτρης Αποστολάκης, αναφέρει πως “φέτος, εν μέσω κοροναϊού και πανδημίας όλοι μας βιώσαμε ένα Πάσχα αλλιώτικο από όλα τα προηγούμενα! Ήταν η πρώτη φορά από το 2013 που δεν μαζεύτηκαν τρόφιμα  στο χώρο μας λόγω των συνθηκών, για να δοθούν αλλά εμείς δεν αφήσαμε και φέτος αβοήθητους όλους αυτούς τους ανθρώπους που ένα παραπάνω φέτος βρέθηκαν σε ένα ακόμη αδιέξοδο!

Αυτό που κρατάμε για φέτος είναι οι συγκινητικές ιστορίες πίσω κάθε προσφορά! Ο φίλος μας ο Μάκης Βογιατζιδακης από το μακρινό Έσσεν της Γερμανίας στο οποίο ζει και εργάζεται, μαζί με το γιο του Μάνο ο οποίος διατηρεί επιχείρηση καφετέριας- μπαρ  στο Ηράκλειο αγόρασαν από μανάβικο της πόλης μας πάρα πολλά φρούτα, λαχανικά, πατάτες κλπ τα οποία δόθηκαν σε 90 οικογένειες!

Την σκυτάλη παίρνει ο γνωστός Ηρακλειώτης ποδοσφαιριστής Γιακουμάκης Γιώργος( ΠΟΑ, Πλατανιάς, ΑΕΚ, ΟΦΗ) που αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην Πολωνία όπου συνεχίζει την καριέρα του, αγόρασε 2 αρνιά από φίλο του στο Ηράκλειο τα οποία δόθηκαν στους συνανθρώπους μας! Ο Νίκος ο οποίος εργάζεται σαν διασώστης στο ΕΚΑΒ στο Μεσολόγγι πήρε φέτος για πρώτη φορά δώρο Πάσχα μετά από πολλά χρόνια, ένα μέρος από αυτό μας το έστειλε σε επιταγές από σούπερ μάρκετ!

Και τέλος στο αγαπημένο μας Ηράκλειο όπου και δραστηριοποιούμαστε ο Δημήτρης που προσέφερε ένα αρνί, η Στέλλα όπου αγόρασε τρεις τσάντες με τρόφιμα  και κρέας για το Πάσχα για δύο οικογένειες, καθώς και τον Νίκο ο οποίος άνοιξε το μαγαζί του(μεζεδοπωλείο) Μεγάλη Παρασκευή και μεγάλο Σάββατο μόνο και μόνο για να μαγειρέψει σε οικογένειες, και την ημέρα του Πάσχα καθώς και την Δευτέρα του Πάσχα για να δώσει ωμό κρέας και ζυμαρικά! Και τέλος δόθηκαν κρέατα από μια οικογένεια η οποία έχασε ένα δικό της άνθρωπο και του οποίου δεν μπορούσαν να του κάνουν το μνημόσυνο!”

Ο κ. Αποστολάκης τονίζει, ακόμα, πως “ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών των υπέροχων ιστοριών είναι ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς να δοθούν χρήματα σε εμάς.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αγόρασαν και πλήρωσαν μόνοι τους τα αγαθά και μας τα πρόσφεραν! Και θέλω να σταθώ λίγο σε αυτό λέγοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κρατήσει  την ίδια γραμμή καθώς ότι έχουμε καταφέρει όλο αυτόν τον καιρό το έχουμε πετύχει χωρίς να παίρνουμε χρήματα.  Χριστός Ανέστη και ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα και τις ζωές μας!”

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει