Μειωμένη η ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων

156

Σε αναπροσαρμογή της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων προχώρησε και επίσημα το Υπουργείο Παιδείας. Είναι ήδη γνωστό ότι το Υπουργείο ζητούσε από τα σχολεία να μάθει ακριβώς ποια ύλη είχαν διδαχθεί οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ ως τη στιγμή που αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων. Εξάλλου, τόσο η υπουργός, κ. Νίκη Κεραμέως, όσο και άλλα στελέχη του Υπουργείου έχουν επανειλημμένως τονίσει πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά από  συνεννόηση με τους ειδικούς επιστήμονες και σε αυτή τη φάση κάθε συζήτηση είναι πρώιμη.

Η χθεσινή ανακοίνωσή του Υπουργείου έχει ως εξής: “Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη τη γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του  συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.   Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κοροναϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει