ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ: Οριστικά έκπτωτος ο Μ. Κοκολάκης

508
Η απόφαση της παράταξης Μεγάλη Γόρτυνα να διαδεχτεί τον Μιχάλη Κοκολάκη ο ξάδελφός του Λευτέρης Κοκολάκης
Ο δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης και ο οριστικά έκπτωτος Μιχάλης Κοκολάκης (δεξιά)

Οριστικά εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας τίθεται ο Μιχάλης Κοκολάκης και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας που ήρθε να επιβεβαιώσει την ήδη ειλημμένη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που τον είχε κηρύξει έκπτωτο από τη θέση του δημάρχου.

«Ο Δήμος Γόρτυνας έχει δήμαρχο» δηλώνει στην «Π» ο κ. Λευτέρης Κοκολάκης, εξάδελφος του έκπτωτου δημάρχου, ο οποίος πήρε το δαχτυλίδι της διαδοχής μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν έπειτα από το αποτέλεσμα της κάλπης του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Η απόφαση της δημοτικής ομάδας δεν αίρεται», εξηγεί ο κ. Λ. Κοκκολάκης ο οποίος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Ανώτατου Δικαστηρίου, έσπευσε να τονίσει ότι η παράταξη παραμένει ενωμένη, στηρίζει τον επικεφαλής της Μ. Κοκκολάκη ο οποίος θα συνεχίσει να πορεύεται δίπλα μας και “θα συνεργαζόμαστε μαζί του”.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να κρατήσει το τιμόνι του Δήμου, αφήνοντας όμως σαφώς να εννοηθεί ότι θα πορευτεί σε στενή συνεργασία με τον έκπτωτο Μ. Κοκολάκη, ο οποίος σημειώνει ότι παραμένει επικεφαλής της παράταξης.

Η προσέγγιση αυτή του δημάρχου, ο οποίος και με δημόσια δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι θα εξακολουθήσει να πορεύεται σε στενή συνεργασία με τον έκπτωτο Μ. Κοκολάκη, έχει ενδιαφέρον πώς θα αντιμετωπισθεί από την αντιπολίτευση.

Όπως είναι γνωστό, στελέχη της αντιπολίτευσης δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η επικοινωνιακή πολιτική της δημοτικής Αρχής έχει κινηθεί σε ένα πλαίσιο όπου ο έκπτωτος δήμαρχος συμπεριφέρεται σαν εκλεγμένος εκτοπίζοντας τον Λ. Κοκολάκη, που επισκιάζεται πολιτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», κάποιοι εμφανίζονται διατεθειμένοι, εάν συνεχιστεί η τακτική αυτήμ, να αντιδράσουν δυναμικά…

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Λ. Κοκολάκης αφήνει αιχμές σε σχέση με τη στάση της αντιπολίτευσης, που όπως είπε δε σεβάστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα και αυτό είχε σαν συνέπεια σήμερα να ζει η Γόρτυνα αυτές τις παλινδρομήσεις.

Ο δήμαρχος τονίζει ότι τις επόμενες μέρες θα συγκληθεί η παράταξη για να αποφασίσει συλλογικά τα επόμενα βήματά της, καθώς, όπως διαφαίνεται υπάρχουν και άλλες προτάσεις που διατυπώνονται σε σχέση με τη διαχείριση που θα πρέπει να γίνει μετά το αποτέλεσμα του Ανώτατου Δικαστηρίου, που θα συζητηθούν ενδοπαραταξιακά.

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση αυτή θα έχει ενδιαφέρον,  καθώς θα είναι κρίσιμη όσον αφορά τον βηματισμό της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού εκτός των άλλων κάποιοι δεν αποκλείουν να εμφανιστεί και άλλο πρόσωπο που ενδεχομένως να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου, που μένει να αποδειχτεί το αν τελικά θα κάνει το μεγάλο αυτό βήμα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει