ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Σταθερά καλά τα νέα

358

Τους 83 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα μας από κοροναϊό, καθώς χθες ο λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 1.884 μετά την επιβεβαίωση 52 νέων κρουσμάτων χθες.

Από το σύνολο των θανόντων, οι 23 είναι γυναίκες και οι 60 άνδρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους κυμαίνεται στα 74 έτη.

Ακόμα, 84 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με το 77% εξ αυτών να πάσχει από υποκείμενο νόσημα, ενώ μεταφέρθηκαν εκτός Εντατικής 14 ασθενείς.

Επιπλέον, όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη και μόλις το 20% είναι γυναίκες.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 32.500 κλινικά δείγματα.

Οι μάσκες

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας έκανε ειδική μνεία, για μια ακόμα φορά, στη χρήση μασκών στον ευρύτερο πληθυσμό, αναφερόμενος σε προ ημερών οδηγία του ΠΟΥ και σημερινή του του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως η σωστή προφύλαξη είναι η υγιεινή των χεριών. Έκανε επίσης τη σύσταση να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι παραμένουμε στη φάση του μετριασμού της εξάπλωσης της νόσου με τη φυσική απόσταση.

Ακόμα, στρέφοντας το βλέμμα του στη διενέργεια τεστ, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως «η στρατηγική τεστ πρέπει να έχει κριτήρια επιλογής. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου χρησιμοποιούνται τα εργαστηριακά τεστ, ο μοριακός έλεγχος. Τα ίδια κριτήρια με εμάς έχουν υιοθετήσει και στο εξωτερικό».

«Όταν βρισκόμαστε στην περίοδο επώασης τα τεστ είναι αρνητικά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με τα τεστ. Ετοιμαζόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον με ειδικό επιδημιολογικό σκοπό. Θέλουμε τα συγκεκριμένα δεδομένα να μας χρησιμεύσουν την επόμενη μέρα» υπογράμμισε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει