Σε θέση ισχύος ο ΟΦΗ

ΓΙΑΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ

268

Η απόλυτη επιβεβαίωση αυτού που είχαμε γράψει πριν από μερικές μέρες ότι ο ΟΦΗ είναι μια από τις λίγες ομάδες που αντέχει ακόμα παρά την κρίση του κοροναιού ήρθε πρόσφατα από τις δηλώσεις του Ρικάρντο Βαζ στην πατρίδα του.

Ο Πορτογάλος δήλωσε ότι οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους και χαρακτήρισε τον ΟΦΗ σοβαρό και σεβαστό κλαμπ την ώρα που άλλες ομάδες βρίσκονται στα όρια του κραχ και ελπίζουν σε διακοπή του πρωταθλήματος για να γλιτώσουν τις πληρωμές.

Μπορεί ο ΟΦΗ να μπήκε στη ρύθμιση του νόμου για τα 800 ευρώ στους εργαζομένους αλλά είναι από τις λίγες ομάδες που τουλάχιστον μέχρι στιγμής είναι σε θέση να διαχειριστούν την κατάσταση και να μην βρεθούν σε δυσάρεστη θέση την επόμενη μέρα.

Το μόνο πρόβλημα για τον ΟΦΗ είναι ότι πάει πίσω ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, ένας σχεδιασμός που είχε γίνει έγκαιρα και φέτος από τον Γιάννη Σαμαρά. Πάνε πίσω η προετοιμασία και ο μεταγραφικός σχεδιασμός, για τον οποίο στον ΟΦΗ ήταν έτοιμοι να φέρουν εις πέρας πριν καν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ακόμα και στο θέμα των συμβολαίων και πριν η ΦΙΦΑ δώσει τη λύση με την επέκταση τους για όσο πάει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, ο ΟΦΗ είχε το πλεονέκτημα σε σχέση με πολλές  ομάδες της κατηγορίας.

Κι αυτό γιατί στο τέλος του Ιούνη λήγουν μόλις έξι συμβόλαια και από αυτά η πλειοψηφία είναι παικτών που δεν λογίζονται ως βασικοί και κάποιοι από αυτούς θα αποτελέσουν, έτσι κι αλλιώς, παρελθόν. Να θυμίσουμε ότι στις 30 Ιουνίου τελειώνουν τα συμβόλαια των Ντίνα, Μπολάκη, Δερμιτζάκη, Νοικοκυράκη, Δερμιτζάκη.

Στην ίδια κατηγορία είναι και οι δυο δανεικοί Μεγιάδο, Σεμέντο αλλά και γι αυτούς η ΦΙΦΑ  έδωσε μια παράταση μέχρι την ουσιαστική λήξη της περιόδου.

Ο ΟΦΗ είναι σε αναμονή των εξελίξεων για την τύχη του πρωταθλήματος και σίγουρα θα ήθελε να επανέλθει σύντομα  η κανονικότητα για να μην χαθούν πόροι από χορηγίες και τηλεοπτικά.  Από την άλλη ο σχεδιασμός που έχει γίνει από πέρυσι και με δεδομένο ότι τα περισσότερα συμβόλαια είναι για πάνω από ένα χρόνο η κατάσταση αυτή τον ενοχλεί πολύ λιγότερο από άλλες ομάδες που λόγω οικονομικού βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Ενδεικτική του πως αντιμετωπίζεται στον ΟΦΗ το θέμα είναι η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ηλία Πουρσανίδη στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ όπου στάθηκε στην μέριμνα που πρέπει να δοθεί στους παίκτες, στους υπαλλήλους και γενικά σε όλο το προσωπικό μιας ομάδας από την απόφαση της διοργανώτριας.

Μέχρι στιγμής αν και αυτό που προκύπτει από τα οικονομικά των ομάδων είναι ότι θα υπάρξουν σίγουρα περικοπές, από την πλευρά του ΟΦΗ μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάτι τέτοιο προς τα έξω. Το είπε και ο Βαζ στην τελευταία του συνέντευξη «δεν μας έχει πει κανείς για αυτή την πιθανότητα» κι αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί τουλάχιστον ως τώρα στην κρητική ομάδα.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει