ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Ηλεκτρονική… επαφή με τα παιδιά προσχολικής αγωγής

960

Γέφυρα επικοινωνίας με τα παιδιά της προσχολικής αγωγής που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς επιχειρεί να χτίσει ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά μια προσπάθεια να αντικατασταθεί η φυσική επαφή με την ηλεκτρονική επικοινωνία, των παιδαγωγών των δημοτικών παιδικών σταθμών με τα παιδιά προσχολικής αγωγής, ώστε να απασχολούνται μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να περνούν  ευχάριστα και δημιουργικά οι δύσκολες αυτές ώρες του εγκλεισμού που επιβάλλει η καραντίνα του κοροναϊού.

Όπως τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Μαρίνος Παττακός, για τον πρωτοποριακό πανελλαδικά  σχεδιασμό αυτό, έχει ήδη ενημερωθεί το Συντονιστικό Όργανο του δήμου Ηρακλείου στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και συγκαλείται με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης. Έχουν όλοι συμφωνήσει να προχωρήσει η προτεινόμενη διαδικασία και στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη το εγχείρημα αυτό από κάθε δημοτικό παιδικό σταθμό ξεχωριστά που θα έρθει σε επαφή με τα παιδιά που φιλοξενεί.

Ο ίδιος σημειώνει ότι πλέον βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εντελώς ανατρεπτική την οποία προσπαθούμε να διαχειριστούμε λειτουργικά ώστε να προσφέρουμε όσο το δυνατό περισσότερα στην κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από το νέο εγχείρημα που τώρα ξεκινά, από τότε που έκλεισαν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όλο το προσωπικό του ΔΟΠΑΦΜΑΗ βρίσκεται σε θέση μάχης.

Αντίστοιχα ενισχύθηκε με προσωπικό του ΔΟΠΑΦΜΑΗ το ΕΚΑΒ, όπως και η κοινωνική υπηρεσία που πραγματοποιεί τη διανομή των τροφίμων μακράς διάρκειας του ΤΕΒΑ. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι, με απόφαση του δημάρχου κ. Β.Λαμπρινού δεν θα εισπραχθούν τα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστοί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει