Στον Εσταυρωμένο το Κέντρο Υγείας για τα κρούσματα Covid-19

4,525

Επιπλέον 66 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, φθάνοντας συνολικά τις 270, εγκρίθηκαν για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της Κρήτης, ενώ προετοιμάζεται η λειτουργία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας του Κέντρου Υγείας στον Εσταυρωμένο σταδιακά σε 24ωρη βάση για την υποδοχή αποκλειστικά ύποπτων περιστατικών Covid-19.

Η διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη
Η κ. Μπορμπουδάκη

Η διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη είχε χθες συνάντηση με τον διευθυντή του Κέντρου Δημήτρη Κλάδο, με τον οποίο ζήτησαν τον σχεδιασμό που πρέπει να γίνει.

Η κ. Μπορμπουδάκη είπε στην “Π”: “Στον Εσταυρωμένο θα λειτουργήσει στο ισόγειο κέντρο για τν διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων κοροναϊού, όπου θα απευθύνονται ασθενείς με λοίμωξη του αναπνευστικού, οι οποίοι δεν χρήζουν παραπομπής στο νοσοκομείο”.

Θα έχει ξεχωριστή είσοδο, θα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα

Προετοιμαζόμαστε για να λειτουργήσει στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σταδιακά θα πάει σε 24ωρη λειτουργία, θα έχει ξεχωριστή είσοδο και θα τηρούνται πιστά όλα τα πρωτόκολλα, ώστε να διασφαλίζονται απόλυτα τόσο οι ασθενείς όσο και το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Τα ιατρεία συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους

Όπως εξήγησε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, η λειτουργία των ιατρείων στον Εσταυρωμένο συνεχίζεται κανονικά. “Δεν αναστέλλεται η λειτουργία τους, αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος”. Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, η ενίσχυση των δομών υγείας με προσωπικό συνεχίζεται, αφού εγκρίθηκαν 66 επιπλέον θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός τους φθάνει τώρα τις 270 ενώ έπεται συνέχεια.

Συνεχής η ροή  υγειονομικού υλικού

Αναφορικά με τα αιτήματα των εργαζομένων για ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, είπε “υπάρχει συνεχής ροή από τις κεντρικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας, ενώ μας ενισχύουν με δωρεές ακαδημαϊκά ιδρύματα, ο επιχειρηματικός κόσμος, φορείς. Είναι δεδομένο ότι φροντίζουμε για την προστασία όλων των ανθρώπων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει