Αγάπη για τους παππούδες από… απόσταση!

3,111

“Αγάπη από απόσταση” ονομάζεται η δράση τοπικών καλλιτεχνών , με πρωτοβουλία της εικαστικού, Ειρήνης Λιναρδάκη και συνεργατών της, που έχει στόχο να  φέρει κοντά τα παιδιά του Ηρακλείου και άλλων πόλεων με τον παππού για τη γιαγιά που ζουν αυτή τη στιγμή σε απομόνωση.

Απευθύνουν κάλεσμα σε όσες οικογένειες έχουν παιδιά, να γράψουν ή να ζωγραφίσουν κάτι για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που λόγω κοροναϊού έχουν μείνει στο σπίτι τους και δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα εγγόνια τους.

Ο αποδέκτης μπορεί να είναι και ένας ηλικιωμένος που δεν έχει τη δική του οικογένεια, ζει μόνος του, στην καραντίνα του, και δεν έχει κανέναν άνθρωπο να καλύψει το κενό του.

“Αγάπη από απόσταση” ονομάζεται η δράση τοπικών καλλιτεχνών , με πρωτοβουλία της εικαστικού, Ειρήνης Λιναρδάκη με στόχο να  φέρει κοντά τα παιδιά του Ηρακλείου και άλλων πόλεων με τον παππού για τη γιαγιά που ζουν αυτή τη στιγμή σε απομόνωση.
Ενας παππούς παίρνει το δώρο γενεθλίων από τα εγγόνια του, με τις απαραίτητες προφυλάξεις

Ό,τι δημιουργήσουν, λοιπόν, σχέδια και κείμενα, θα φτάσουν στους δικούς τους ανθρώπους, τα άτομα που αγαπούν αλλά δεν μπορούν να σφίξουν στην αγκαλιά τους, μέσα από τα ΜΜΕ. Ή είναι μια ευκαιρία να σταθούν κοντά, αλλά από μακριά, σε άτομα που είναι μόνα τους… Ο στόχος, εξάλλου, είναι να μοιράσουν την αγάπη τους.

Είναι ένας τρόπος και τα ίδια τα μέσα, εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνα, να γεμίσουν με αγάπη, μακριά από τις τόσο δυσάρεστες ειδήσεις και όλα τα ρεπορτάζ που αφορούν στον κοροναϊό.

Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας παππούς και μία γιαγιά που θέλουν να δουν τα αγγελούδια τους αλλά αναγκαστικά υπάρχει η… απόσταση ασφαλείας ανάμεσά τους.

Χρειάζονται την αγάπη, την τρυφερότητα που τους προσφέρουν τα εγγόνια τους. Δεν μπορούν να νιώσουν τη μυρωδιά τους, να ακούσουν τη φωνή τους, όμως, θα έχουν την ευκαιρία να δουν δημοσιευμένα έργα που δημιουργήθηκαν μόνο για εκείνους.

“Αγάπη από απόσταση” ονομάζεται η δράση τοπικών καλλιτεχνών , με πρωτοβουλία της εικαστικού, Ειρήνης Λιναρδάκη με στόχο να  φέρει κοντά τα παιδιά του Ηρακλείου και άλλων πόλεων με τον παππού για τη γιαγιά που ζουν αυτή τη στιγμή σε απομόνωση.

Τα ΜΜΕ είναι απλώς ένας τρόπος για να επικοινωνήσουν ο δέκτης με τον παραλήπτη, το εγγόνι με τον παππού και τη γιαγιά.

Όποιο παιδί θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα στη γιαγιά και τον παππού μπορεί να το προωθήσει στο [email protected] και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ανεβαίνει στην “Π”.

Η αρχή γίνεται σήμερα με τα πρώτα έργων των μικρών Ηρακλειωτών, είναι οι  Μανώλης και Μαρια Ρασούλη, Οδυσσέας και Ελίας Parisot και Βάγκος, Patrick και Tristan Μαστρακούλη.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει