“Έφυγε” ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ

569

Θλίψη στην κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά και σ΄ολόκληρη την Κρήτη Έφερε η είδηση του θανάτου του πρόεδρου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και πρόεδρου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνου, Στέλιου Κιαγιαδάκη.

Άφησε την τελευταία του πνοή στο «Μετροπόλιταν» στην Αθήνα, όπου νοσηλεύονταν. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης έδινε τον τελευταίο καιρό μάχη με δύσκολη ασθένεια.

Η  κηδεία του θα γίνει σήμερα. Η νεκρώσιμη ακολουθία  θα ψαλλεί το μεσημέρι στον Ι.Ν. των Τεσσάρων Μαρτύρων κεκλεισμένων των θυρών και με παρουσία μόνο της οικογένειας του, λόγω  των ειδικών συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων έναντι του κοροναϊού, ενώ η  ταφή του θα  γίνει στη γενέτειρα του, στο χωριό  Αργυρούπολη.

Τη δεκαετία του 1990,όταν ανέλαβε πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Ρεθύμνου, τον μετονόμασε σε Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης αναδεικνύοντας τον ως έναν από τους μεγαλύτερους παραδοσιακούς φορείς του νησιού.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και πρόεδρου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνου, Στέλιος Κιαγιαδάκης

Μέσω των σχολών και των τμημάτων που δημιούργησε, δίδαξε σε χιλιάδες παιδιά και νέους τους χορούς της Κρήτης και τους μύησε στις αξίες και τα ιδεώδη της παράδοσης μας. Μεταξύ των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούσε και έγιναν θεσμός είναι τα «Τζανιδάκεια», στη μνήμη του καθηγητή και πρωτοχορευτή Αντώνη Τζανιδάκη αλλά και τα «Πολιτιστικά Βαρδινογιάννεια» στη μνήμη του Ρεθεμνιώτη πολιτικού Παύλου Βαρδινογιάννη. Όλοι θα θυμούνται τον Στέλιο Κιαγιαδάκη,να περνάει σχεδόν κάθε Χριστούγενννα και Πρωτοχρονιά τις εισόδους του Προεδρικού Μεγάρου, του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και των γραφείων των προέδρων των πολιτικών κομμάτων ως επικεφαλης ομάδας βρακοφόρων, ψάλλοντας τα κάλαντα και αφιερώνοντας στον καθένα κάποια επίκαιρη μαντινάδα.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και πρόεδρου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνου, Στέλιος Κιαγιαδάκης

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Στέλιου Κιαγιαδάκη:

«Ένας ξεχωριστός άνθρωπος “έφυγε” από κοντά μας. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, μετέτρεψε την αγάπη του για την κρητική παράδοση και του Ρέθυμνο σε διαχρονική προσφορά. Τον αποχαιρετούμε όλοι με βαθειά λύπη, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη τονίζεται: ‘’Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε σήμερα έναν άξιο εκπρόσωπο της Κρητικής παράδοσης, τον Στέλιο Κιαγιαδάκη.  Ο επί σειρά ετών δραστήριος πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνης, συνέδεσε το όνομά του με την Κρητική παράδοση, όπου με τα χορευτικά συγκροτήματα και τις δράσεις του, προέβαλε και διαφήμιζε σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Σε όλη την πορεία του χαρακτηριζόταν για το ήθος, τον δυναμικό του χαρακτήρα και την αγάπη του για την Κρητική τέχνη και έτσι θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του”.

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Προέδρου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Στέλιου Κιαγιαδάκη εκφράζει στην οικογένεια του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε με ζήλο τον πολιτισμό της Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κρητικής παράδοσης. Ως Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης εκπροσώπησε την Κρήτη σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει