«Παίζει» και η διακοπή του πρωταθλήματος

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΗΡΕ Ο ΟΦΗ 4 ΝΕΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

155

Σε απόφαση για αναβολή λήψης απόφασης για το μέλλον του πρωταθλήματος κατέληξαν οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1. Η επόμενη συνεδρίαση για λήψη απόφασης, για το πρωτάθλημα η αναστολή του οποία παρατάθηκε θα γίνει στις 24 Απριλίου, ενώ θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που θα φέρει εισήγηση προς ψήφιση.

Η ομάδα εργασίας θ’ αποτελείται από εκπροσώπους των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Λάρισας και Ατρόμητου.

Με την απόφαση συντάχθηκαν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης που αρχικά είχαν ταχθεί υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.

Αρχικά  και δεδομένων των συνθηκών υπήρξαν δύο κύριες τάσεις υπήρξαν στη τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ 1 σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, πρότεινε την διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς να πραγματοποιηθούν οι αγώνες κατάταξης, υποστηρίζοντας ότι «οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ανεδαφική».

Με την πρόταση Αλαφούζου συμφώνησε και ο ΠΑΟΚ. Ο Μ. Γκαγκάτσης είπε: «Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την πρόταση του κ. Αλαφούζου. Ασφαλώς και πρέπει να τελεσιδικήσει και η υπόθεση που υπάρχει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ»

Με την πρόταση Αλαφούζου συμφώνησαν άλλες τρεις ομάδες και συγκεκριμένα ο Άρης, ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός.

Υπέρ της μη λήψης απόφασης, της συνέχισης της αναστολής και της εκ νέου συνεδρίασης στις 24 Απριλίου τάχθηκε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1, Mηνάς Λυσάνδρου.

Με την πρόταση συμφώνησαν η ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ(εκπροσωπήθηκε από τον Ηλία Πουρσανίδη), Αστέρας Τρ., Βόλος( που τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης) και η ΕΠΟ.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, τάχθηκε υπέρ τη λήψης “ομόφωνη απόφαση”, και πρόσθεσε: «Η 24η Απριλίου δεν είναι ρεαλιστική. Πρέπει να δούμε την κατάσταση μέχρι τέλος Απριλίου. Αν μιλήσουμε για διακοπή, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο απ’ όλους  ποιος είναι πρώτος. Ούτε παύλες ούτε άνω τελείες».

Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος και κατά της αναδιάρθρωσης την οποία ο ίδιος πρώτος πρότεινε εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας, Αλ. Κούγιας.

Μετά τη λήψη απόφασης οι εκπρόσωποι των ομάδων εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το θέμα των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ

Ομόφωνα το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι η αναστολή του Πρωταθλήματος παρατείνεται μέχρι τις 24 Απριλίου 2020.

Ομόφωνα, επίσης, αποφασίστηκε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σε νέα τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League, πριν τις 24 Απριλίου.

Παράλληλα, ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, Λάρισα, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Super League και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνομώνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων π.χ. σε θέματα αδειοδότησης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει