ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ! Τηλεφωνική παραγγελία και παραλαβή με… ραντεβού

549

Κάποιοι παραξενεύτηκαν παραμονές της 25ης Μαρτίου, όταν βρέθηκαν σε μεγάλα σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου, και φθάνοντας στις εσωτερικές ιχθυαγορές έπρεπε να δώσουν παραγγελίες από απόσταση έξι μέτρων και να παραλάβουν το ψάρι συσκευασμένο μετά από σχετική ειδοποίηση.

Ίσως δεν ήξεραν πως κάτι αντίστοιχο αναμένεται να ακολουθήσει για τις ημέρες του Πάσχα, για όσους θελήσουν να αγοράσουν αρνί ή κατσίκι για το γιορτινό τραπέζι. Με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρεοπώλες, έχουν δώσει σχετική οδηγία προς τους καταναλωτές, εφόσον επιθυμούν να αγοράσουν κρέας, να πάρουν τηλέφωνο για την προπαραγγελία και στη συνέχεια να ενημερωθούν για τη δυνατότητα παραλαβής.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Νομού Ηρακλείου, η απόφαση είναι πολυεπίπεδη, αφού τονίζει ότι το «φετινό Πάσχα δεν πρόκειται να έχει καμία σχέση με προηγούμενες χρονιές».

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και δεδομένων των περιορισμών κίνησης που ενδέχεται να ενταθούν, οι κρεοπώλες πρέπει να λάβουν σοβαρές αποφάσεις σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μιχάλη Βερτούδο, θεωρείται αναγκαίο το να υλοποιηθεί η διαδικασία με αυτό τον τρόπο για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η νέα κατάσταση.

Όπως επισημαίνει μάλιστα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για τους καταναλωτές που δεν προχωρήσουν σε προπαραγγελίες, να μην μπορέσουν να βρουν διαθέσιμο κρέας, επειδή ακριβώς οι κρεοπώλες φοβούμενοι την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν μόνο σε αναγκαίες προμήθειες για επιβεβαιωμένες παραγγελίες.

«Αρχικά είναι οι λόγοι υγιεινής και ασφάλειας» εξηγεί ο κ. Βερτούδος για να προσθέσει: «Με την τηλεφωνική επικοινωνία και τον προγραμματισμό οι καταναλωτές δεν θα συνωστιστούν στα κρεοπωλεία, ενώ θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα προσέρχονται στο βαθμό του δυνατού βέβαια, με τέτοια συχνότητα που δεν θα υπάρχει θέμα ούτε για τη δημόσια υγεία, ούτε όμως και για το προσωπικό».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Νομού Ηρακλείου όμως διευκρινίζει πως οι καταστάσεις πλέον είναι πρωτοφανείς, οπότε δεν μπορεί κανείς να κινηθεί και να αγοράσει κρέας προς πώληση όπως έκανε παλαιότερες χρονιές.

Πάντως προς το παρόν η ανησυχία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αφού η κίνηση στα κρεοπωλεία έχει μεν μειωθεί, αλλά σε ένα επίπεδο που δικαιολογείται ως ένα βαθμό από τη Σαρακοστή. Σαφώς υπάρχουν μειώσεις στη ζήτηση, αλλά όχι σε κάποιο τεράστιο βαθμό σε σχέση με πέρυσι. Με βάση τις πρώτες ενδείξεις όμως, το Πάσχα θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες μειώσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει