ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ: Είναι θέμα ευθύνης και όχι μαγκιάς

248

Για ελάχιστους απερίσκεπτους έκανε λόγο χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θέλησε να απαντήσει σε όσους τον επικρίνουν για το έντονο ύφος του.

Ανακοίνωσε ότι τίθεται σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Φούστανης στην Έδεσσα και συγκεκριμένα στο νομό Πέλλας, μετά από εξέταση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή. Η καραντίνα ξεκίνησε χθες στις 8 το βράδυ και θα ισχύσει για 14 μέρες.

Σχετικά με την εικόνα σε τράπεζες και λαϊκές, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι ήταν πολύ καλύτερη. Ωστόσο, προωθείται διάταξη από το Υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία νέες λαϊκές θα λειτουργούν υποχρεωτικά και στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Τέλος, αυστηρή προειδοποίηση έστειλε ο κ. Χαρδαλιάς προς εκείνους τους λίγους που συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα μέτρα.

«Προειδοποιούμε τους ελάχιστους αδιάφορους και απερίσκεπτους δεν θα ανεχτούμε τη στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς, αλλά ζήτημα ευθύνης, να μην επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές.  Προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω».

Για το φορτίο 80 τόνων υγειονομικού υλικού από το Tianjin της Κίνας για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι περιέχει 250.000 μάσκες, 125.000 ειδικές ιατρικές στολές και διάφορα ιατρικά είδη, όπως ασπίδες προσώπου και ποδονάρια.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη δωρεά του εφοπλιστή κ. Προκοπίου.

Ανακοίνωσε, κλείνοντας, πως απαγορεύονται άμεσα όλες οι πτήσεις των ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, ενώ προσέθεσε πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ενισχυθεί με άλλα 12 εκατ. ευρώ για τη σίτιση πολιτών που έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει