Κόντρα για το λιμάνι

409

Δεν έχει τέλος όπως φαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει στο λιμάνι, με φόντο την επικείμενη είσοδο των αστικών λεωφορείων και τη δημιουργία στάσης εντός του λιμανιού.

Μετά από σχετική απάντηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού Κρήτης, η οποία και επικαλείται συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο υποστηρίζοντας πως τα αστικά λεωφορεία δεν μπορούν να έχουν στάσεις μέσα στο λιμάνι, η διοίκηση του ΚΤΕΛ επανέρχεται με μια σκληρή ανακοίνωσή της για να τονίσει πως ο συγκεκριμένος ισχυρισμός δεν υφίσταται και να καλέσει την Περιφερειακή Διεύθυνση Τουρισμού να ανακαλέσει τη σχετική επιστολή της.

«Με κατάπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο ότι ζητώντας την είσοδό μας εντός του Λιμένος Ηρακλείου τούτο συνιστά “υποκλοπή του έργου των τουριστικών λεωφορείων”» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση όπου και προστίθεται:

«Το παραπάνω μάλιστα το στηρίζετε στο ΝΔ 102/73 ΦΕΚ 178 Α νόμο της Χούντας ο οποίος σας πληροφορούμε αφού δε το γνωρίζετε ότι έχει καταργηθεί από το 2001.

Από δημόσιες υπηρεσίες θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα στις τοποθετήσεις τους και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και των ενδιαφερόμενων και όχι αποδοχή καταγγελιών που στερούνται υπευθυνότητας και νομιμότητας».

Στην προσπάθειά του να «αποκαταστήσει την αλήθεια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΚΤΕΛ, παραθέτει την παρακάτω επιχειρηματολογία:

«1) Το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου Α.Ε. δεν το ενδιαφέρουν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων αλλά οι μεμονωμένοι επιβάτες χρήστες του Λιμένος.

2) Το δίκαιο αίτημα του Κ.Τ.Ε.Λ. για την είσοδο του εντός του Λιμένος ούτως ώστε ο πολίτης να έχει το δικαίωμα επιλογής μέσου μεταφοράς με το μικρότερο δυνατό κόστος είναι κατοχυρωμένο με την Υπουργική απόφαση Α 8949/834/2009(Β 941) η οποία στην παράγραφο 1γ αναφέρει επί λέξει «επιτρέπεται ο καθορισμός στάσεων αστικών γραμμών , ή αφετηρίας ή τέρματος αυτών μέσα σε λιμάνια ή αεροδρόμια, μετά από έγκριση των οικείων φορέων στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται οι χώροι αυτοί».

Η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ καταλήγει στην ανακοίνωση της αναφέροντας ότι «μετά τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι θα πρέπει να ανακαλέσετε ως αναληθές το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1731/12-3-2020 έγγραφο σας για αποκατάσταση της αλήθειας και της νομιμότητας».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει