Ο 8χρονος Οβανές έδωσε χρώματα στην ελπίδα

259

Γέμισε με χρώματα μία λευκή σελίδα και έφερε στα μάτια όλων μας την ελπίδα.

Ο μικρός Οβανές Αβεδισιάν Φουρναράκης, μαθητής της Β3 τάξης του 54ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, που στεγάζεται στην πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία, έλαβε μέρος στη δράση “Ζωγραφίζουμε τη δική μας ιστορία της πανδημίας”.

Πρόκειται για μία διοργάνωση του Εργαστηρίου Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περήφανοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στέλνουν τα συγχαρητήριά τους για το μικρό που σίγουρα έχει πολύ ταλέντο!

Στη ζωγραφιά του αποτυπώνεται ένα καράβι, με την επωνυμία Covid 19, έχει ανοιχτά πανιά και έχει βάλει πλώρη προς έναν μεγάλο ήλιο, που μοιάζει με τον ιό.  Τα χρώματα που έχει “ντύσει” την εικόνα του είναι χαρούμενα και αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως αν … γλιτώσουν τα παιδιά υπάρχει ελπίδα.

“Ξέρω ότι δεν πρέπει να βγω έξω γιατί υπάρχει ο κοροναϊός, μου έχουν πει ότι έχουν πεθάνει πολλοί άνθρωποι κι εμείς πρέπει να προσέχουμε”, αναφέρει ο Οβανές στην “Π”.

Είναι ένα παιδί 8 χρονών που οι γονείς του έχουν φροντίσει να του εξηγήσουν τους λόγους που το σχολείο του έκλεισε τόσο απότομα και ο ίδιος στερήθηκε την καθημερινότητα, όπως την ήξερε. “Μου λείπουν οι φίλοι μου, οι συμμαθητές μου, η δασκάλα μου”, παραδέχεται ο μικρός.

Όπως λέει, περνάει το χρόνο του στο σπίτι, όταν κάνει καλό καιρό παίζει στην αυλή του. Μαζί του είναι η 21 ετών αδελφή του, η οποία επέστρεψε από την Αθήνα, όπου σπουδάζει Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και έχει στόχο να συνεχίσει στο διπλωματικό σώμα.

Ο Οβανές γεμίζει το χρόνο του με ζωγραφική, με βιβλία, με πολύ παιχνίδι, όπως την ξύλινη κουζίνα του που της έχει αδυναμία, και με παιδικό πρόγραμμα στην τηλεόραση.

Μπορεί να είναι νωρίς για να αποφασίσει τι θα κάνει όταν μεγαλώσει, όμως, ένα είναι σίγουρο, τη ζωγραφική δε θα την εγκαταλείψει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει