ΚΡΗΤΗ: Ένας παπάς και μια γιατρός στα νέα κρούσματα

Κρίσιμη η κατάσταση της 63χρονης

943

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου η 63χρονη γυναίκα από την Αργεντινή που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria και από την αρχή θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα.

Τα μηνύματα για την εξέλιξη της υγείας της δεν είναι καθόλου αισιόδοξα και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Στο ίδιο νοσοκομείο, στην ειδική μονάδα Covid 19, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 40χρονος, ο οποίος, όμως, σύντομα θα πάρει εξιτήριο αφού η πορεία της υγείας του εξελίσσεται πολύ καλά.

Χθες το μεσημέρι πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου ένας 20χρονος ασθενής.

Καλύτερα είναι η κατάσταση της υγείας της 53χρονης από τη Σητεία, η οποία πλέον βρίσκεται στην κλινική του Αγίου Νικολάου, αρχικά είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Όσο αφορά στο Λασίθι, χθες είχαμε ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα. Πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα, η οποία είναι ειδικευόμενη  χειρουργικής στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Εδώ και μέρες εμφάνιζε ήπια συμπτώματα και βρισκόταν για προληπτικούς λόγους στο σπίτι της για να μην έρθει σε επαφή με κόσμο.

Το τελευταίο διάστημα δεν πήγαινε στην εργασία της, σύμφωνα με πληροφορίες της “Π”. Το δείγμα της ελήφθη στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και χθες επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι θετικός είναι ένας ιερέας που νοσηλεύεται στην κλινική στο Ρέθυμνο. Ο 58χρονος κληρικός είναι κάτοικος κοινότητας του Δήμου Αμαρίου, αλλά εφημέριος  σε άλλη κοινότητα του ίδιου ωστόσο δήμου. Εμφανίζει ήπια συμπτωματολογία, η κατάσταση της υγείας του δεν προκαλεί ανησυχία στους γιατρούς.

Η οικογένειά του παραμένει στο σπίτι και δείγματα έχουν ληφθεί από όλα τα μέλη. Παράλληλα, ελέγχεται το εργασιακό του περιβάλλον και, γενικότερα οι επαφές του το τελευταίο διάστημα.

Συνεργείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον δήμο Αμαρίου θα προχωρήσουν σε απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων στο Γερακάρι.

Σε κατ΄οίκον νοσηλεία βρίσκεται και η νεαρή φοιτήτρια στο Ηράκλειο που εμφανίζει ήπια συμπτώματα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει