ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Δεν πρόλαβαν ούτε “αντίο” να πουν…

335

Το κλείσιμο των σχολείων έγινε τόσο βίαια, ήταν κάτι αναγκαίο μεν, αλλά κανείς δεν πρόλαβε να πει ένα “αντίο”.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσπαθούν να επικοινωνήσουν μέσα από πλατφόρμες που συνιστά το Υπουργείο Παιδείας αλλά η επιτυχία του όλου εγχειρήματος είναι αμφίβολη. Δεν είναι, όμως, μονάχα το κομμάτι της διδασκαλίας που πηγαίνει πίσω, σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν άλλες πτυχές του σχολείου που κάνουν το κενό να φαντάζει μεγαλύτερο.

Η διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ, κ. Έλενα Σακελλάρη
Η διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ, κ. Έλενα Σακελλάρη

Οι μαθητές των ειδικών σχολείων και οι οικογένειές τους δίνουν τη δική τους μάχη με το χρόνο, με την καθημερινότητα για να κρατηθεί η φλόγα ζωντανή και όταν με το καλό γίνει η πολυπόθητη επιστροφή στα θρανία, να μην έχει χαθεί τίποτα στη διαδρομή.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ηρακλείου δημιούργησε μία Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης των μαθητών του. Σε ένα συγκινητικό μήνυμα, τα μέλη της ομάδας αναφέρουν πως “Με το κλείσιμο των σχολείων πριν λίγες μέρες η επικοινωνία μας διακόπηκε απότομα. Όμως η σκέψη μας είναι πάντα μαζί σας και μας έχετε ήδη λείψει πολύ!

Θέλουμε να ξέρετε ότι όλο το προσωπικό του σχολείου είναι καλά στην υγεία του και έτοιμο για ο,τιδήποτε χρειαστεί.  Περνάμε ένα χρονικό διάστημα δύσκολο για όλους μας. Γι’ αυτό και είναι φυσιολογικό να νιώθουμε ανησυχία, αβεβαιότητα και φόβο.

Τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να συνεχίσουμε να μένουμε μέσα στο σπίτι, κάτι που είναι λογικό να μας κουράσει και να μας δημιουργήσει εκνευρισμό. Να θυμάστε όμως ότι είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους και να παραμείνουμε υγιείς.

Ακόμη, ίσως είναι μια ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που δεν προλαβαίναμε πριν, να ξεκουραστούμε, να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους και να δούμε τη ζωή λίγο διαφορετικά! Θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες για το πώς μπορείτε να περνάτε το χρόνο σας στο σπίτι τις επόμενες μέρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν τα δύσκολα περάσουν θα είμαστε όλοι δυνατότεροι!”

Από την περασμένη Δευτέρα 23 Μαρτίου και κάθε εργάσιμη μέρα  μπορούν όσοι μαθητές το θέλουν να έρθουν σε επαφή με τις ψυχολόγους ή τον κοινωνικό λειτουργό του σχολείου στη σελίδα μέσω κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκε με τίτλο “ΕΝΕΕΓΥΛ Ψυχολογική Υποστήριξη”.

“Με ποιο τρόπο; Θα στέλνετε ένα γραπτό μήνυμα και θα φροντίζουμε εμείς να επικοινωνήσουμε μαζί σας κατά τις πρωινές ώρες, τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας για τα μηνύματα που θα μας στέλνετε.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους γονείς ή τους κηδεμόνες σας. Σας στέλνουμε την αγάπη μας και ευχόμαστε να τα πούμε σύντομα και από κοντά!”, αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Η διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ, κ. Έλενα Σακελλάρη, αναφέρει στην “Π” πως στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το σχολείο ανεβάζει υλικό για να μπορούν οι μαθητές του να περνούν  πιο δημιουργικά το χρόνο τους.

Είναι, όπως λέει, οι συνθήκες πολύ δύσκολες αφού τα παιδιά αναγκάζονται να κλειστούν μέσα στο σπίτι ενώ πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν, παράλληλα, και οικονομικό πρόβλημα. Θέλει να τονίσει ότι το σχολείο εξακολουθεί να είναι παρόν, δίπλα σε γονείς και παιδιά για ό,τι χρειάζονται. Οι εκπαιδευτικοί, τονίζει, καταθέτουν την ψυχή τους και θέλουν οι μαθητές τους να μην ξεχάσουν το σχολείο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει