ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Έρχεται ολιστική αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων του κοροναϊού

293

Έτοιμη να διευρύνει τα μέτρα στήριξης και σε άλλους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) και επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται από τον κοροναϊό είναι η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας χθες  στο Mega.

Ο υπουργός τόνισε, ότι σήμερα ή το αργότερο αυριο θα γίνουν γνωστά πολλά περισσότερα που θα έχουν να κάνουν και με διεύρυνση των ΚΑΔ «και με ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, δηλαδή δεν θα επανέλθουμε σε συζήτηση ΚΑΔ».

Ο ίδιος σημείωσε πως τα μέτρα αφορούν σε 2,1 εκατομμύρια μισθωτούς, 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις, προσθέτοντας πως ήδη περίπου 250.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση στις πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί.

Ερωτηθείς για το αν οι επιστήμονες (δικηγόροι, ιατροί, μηχανικοί) θα εισαχθούν στην ενίσχυση των 800 ευρώ, και δεν θα λάβουν τελικά 600 ευρώ,  ανέφερε ότι με τη διεύρυνση των ΚΑΔ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι θα εισαχθεί.

Στη βάση αυτή προανήγγειλε πρόσθετες παρεμβάσεις για ευαίσθητους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

«Στο επόμενο στάδιο θα κάνουμε στοχευμένες πολιτικές για τον πρωτογενή τομέα, στοχευμένες πολιτικές για τον τομέα της ενέργειας, για τον τουρισμό, την ναυτιλία και την ακτοπλοΐα, τα αεροδρόμια και άλλους κλάδους που έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχουν προβλήματα. Άρα εκτός των οριζόντιων πολιτικών που καλύπτουμε με αυτά που ήδη καλύπτουμε θα υπάρχουν και στοχευμένες δράσεις και σε συγκεκριμένους κλάδους», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως η εφαρμογή της επιστρεπτέας προκαταβολής αξίας 1 δισ. ευρώ που θα λάβουν οι επιχειρήσεις θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα. «Είναι ένα σημαντικό εργαλείο ενίσχυσης της ρευστότητας για την ελληνική οικονομία ύψους 1 δισ. ευρώ. Θα αρχίσει να υλοποιείται μέσα στην εβδομάδα με πλατφόρμες που δημιουργού-νται, ώστε να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου οι επιχειρηματίες να υποβάλουν δήλωση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία θα θέσουμε», ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου Πτωχευτικού Δικαίου και την παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας ανέφερε πως δεδομένου ότι είμαστε στο τέλος Μαρτίου έχουμε ακόμα δρόμο.

«Όλα είναι στο τραπέζι, αλλά το τι κάνεις κάθε φορά θα πρέπει να συνεκτιμά πολλά διαφορετικά γεγονότα», είπε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει