Πού ακριβώς έγινε η ταφή του καθηγητή

1,465

Σε ένα ξεχωριστό σημείο του νέου νεκροταφείου της Αναστάσεως του Κυρίου του δήμου Ηρακλείου, έγινε η πρώτη ταφή θύματος του κοροναϊού και συγκεκριμένα του Γερμανού καθηγητή που βρέθηκε στην Κρήτη για μια σειρά συνεδριών. Όλα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες και με απόλυτη ασφάλεια για όλους τονίζει με δηλώσεις της στην «Π» η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μ. Καναβάκη, προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτό, επιλέχθηκε ένα ξεχωριστό σημείο του νεκροταφείου, όπου υπάρχει σειρά κενών ταφοπεδίων.

Η ίδια εκφράζει την ευχή να είναι και το τελευταίο θύμα του ιού υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η όλη διαδικασία του ενταφιασμού έγινε με βάση ένα αυστηρό πρωτόκολλο διαδικασιών που δόθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης. Όπως εξηγεί, υπήρξε μεγάλη επιμέλεια σε σχέση με το φέρετρο του αδικοχαμένου καθηγητή, το οποίο ήταν πολύ καλά σφραγισμένο, και η όλη διαδικασία της ταφής έγινε με συνοπτικούς χρόνους.

Αυτό – όπως σημειώνει- είναι μια βασική οδηγία που δόθηκε, ως προϋπόθεση για τη σωστή τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας. Επίσης, η ίδια προσθέτει ότι υπήρξε απόλυτος σεβασμός του θανόντα σε σχέση με το τελετουργικό που ακολουθήθηκε, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στο πλαίσιο των προσωπικών του επιθυμιών που τηρήθηκαν με βαθύ αίσθημα ευθύνης. Η ίδια εξηγεί ότι η δήμος ανταποκρίθηκε με ταχύτητα συνέπεια και ανθρώπινη ευαισθησία στη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας που όλοι εύχονται να λήξει όσο το δυνατό ταχύτερα χωρίς άλλες απώλειες που μας πληγώνουν όλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει