Σε βάρδιες δουλεύουν και οι πυροσβέστες

157

Τα μέτρα τους για να αντιμετωπιστεί πιθανό κρούσμα και να μην αποδεκατιστούν υπηρεσίες λαμβάνουν οι πυροσβέστες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες οι πυροσβέστες του νησιού έχουν χωριστεί σε βάρδιες και συγκεκριμένα σε εκείνους που πηγαίνουν κανονικά στις υπηρεσίες και στους σταθμούς και σε εκείνους που βρίσκονται σε επιφυλακή.

Όπως εξηγεί αξιωματικός του Σώματος «οι βάρδιες έχουν χωριστεί έτσι ώστε η μία βάρδια να βρίσκεται για 15 ημέρες στο χώρο εργασίας και η άλλη βάρδια να είναι stand by».

Για παράδειγμα το δυναμικό της ΒΙΠΕ ή των Μοιρών έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. «Εάν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα τίθεται εκτός ο χώρος και αναλαμβάνει δράση η ομάδα που δεν έρχεται μέχρι να γίνει απολύμανση σε γραφεία και οχήματα» εξηγεί ο ίδιος και προσθέτει: «Εάν υπάρξει κάποιος συνάδελφος με κοροναϊό, για παράδειγμα στον Πύργο, και προκύψει κάποιο περιστατικό, τότε θα επέμβουν οι δυνάμεις που βρίσκονται στον Πύργο μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις».

Όμως και στην Αστυνομία λαμβάνονται κι άλλα μέτρα σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι εξετάζεται κάποιοι αστυνομικοί που είναι σε γραφεία να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι.

Ένα ακόμη μέτρο που εφαρμόζεται είναι στις περιπολίες που γίνονται έξω, να είναι πάντα τα ίδια άτομα μαζί και να μην αλλάζουν με άλλους συναδέλφους τους.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει