Προς ταυτοποίηση όλοι οι δράστες της ζωοκλοπής στα Ανώγεια

…ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

486

Προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές και να «σβήσουν» τα ίχνη τους οι δράστες, που στις αρχές Μαρτίου διέπραξαν μεγάλη ζωοκλοπή στ’ Ανώγεια, όμως δεν τα κατάφεραν.

Μπορεί να εγκατέλειψαν το κλεμμένο φορτηγό μεταφοράς των ζώων στο δρόμο της Αγίας Βαρβάρας, σε εντελώς, δηλαδή, αντίθετη  κατεύθυνση από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι 15 από τις 80 μεγαλόσωμες Αλπίνες κατσίκες, όμως κάμερες ασφαλείας σε συνδυασμό με την ανάλυση των χρόνων και των αποστάσεων έδειξαν  στο Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης το δρόμο προς την εξιχνίαση.

Προς το παρόν, η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη αφορά σε ένα ταυτοποιημένο πρόσωπο, έναν ηλικιωμένο κτηνοτρόφο, στη μάντρα του οποίου βρέθηκαν, στη διάρκεια καταμέτρησης, 15 από τις κλεμμένες κατσίκες. Όμως, η υπόθεση δεν κλείνει εδώ, σύμφωνα με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που κατ’ εξαίρεση ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης μετά από σχετική εντολή της τοπικής ηγεσίας.

Θεωρείται βέβαιο, ότι θα ταυτοποιηθούν οι δράστες που είχαν φυσική παρουσία στη διάπραξη της κλοπής αρχικώς του φορτηγού και εν συνεχεία των ζώων, κάποια εκ των οποίων, 21 για την ακρίβεια, βρήκαν ασφυκτικό θάνατο λόγω του  στοιβάγματος. Ήδη, κατά πληροφορίες από την Αστυνομία,  ελέγχεται ο ρόλος συγγενικού προσώπου του ηλικιωμένου κτηνοτρόφου.

Σύμφωνα με τις Αρχές στο εγκαταλελειμμένο φορτηγό έγινε εξονυχιστική εξερεύνηση, ενώ ξεσκονίστηκε το υλικό από κάμερες ασφαλείας. Αστυνομικές πηγές εμφανίζονται βέβαιες για την ταυτότητα των εμπλεκόμενων προσώπων, αναμένουν ωστόσο χειροπιαστά ευρήματα που θα τους «δέσουν» με στοιχεία.

Όσον αφορά στον ηλικιωμένο κτηνοτρόφο, στη μάντρα του οποίου βρέθηκαν οι κλεμμένες Αλπίνες, αστυνομικές πηγές ανέφεραν, ότι τηρεί σιγή ιχθύος. Δεν θέλησε να πει το παραμικρό για το πώς μπορεί να βρέθηκαν τα κλεμμένα στην ιδιοκτησία του. Οι 15 κατσίκες που βρέθηκαν ζωντανές, επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη. Οι Αρχές προσπάθησαν να κινηθούν όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορούσαν με βασικό στόχο να εντοπίσουν ζωντανά τα κλεμμένα ή κάποια από αυτά.

Τα τελευταία 24ωρα τις Αρχές (και το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος) απασχολεί μία ακόμα μεγάλη ζωοκλοπή που σημειώθηκε πριν από μέρες σε περιοχή του Μαλεβιζίου. Από κτηνοτρόφο που επίσης έχει σχέση με τ’ Ανώγεια, έκλεψαν περίπου 200 με 250 ζώα. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ φέρονται να βρίσκονται σε καλό δρόμο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει