42ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ: Ο Γερμανός καθηγητής το πρώτο θύμα στην Κρήτη

42ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ:

2,229
Ο Γερμανός καθηγητής Andreas Hilboll είναι το πρώτο θύμα του κοροναϊού στην Κρήτη

Ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής που είχε έλθει στην Κρήτη για να διδάξει σε εκπαιδευτικό σεμινάριο φοιτητών στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου, έφυγε χθες το απόγευμα από τη ζωή στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, όπου  νοσηλευόταν με Covid 19.

Πρόκειται για το πρώτο θύμα του κοροναϊού στην Κρήτη.

Ο καθηγητής, ο οποίος δεν αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο ή άλλο πρόβλημα υγείας, αρχικά είχε παραμείνει σε καραντίνα σε σπίτι και είχε καθημερινή και συνεχή επικοινωνία με τους παθολόγους – λοιμωξιολόγους του ΠΑΓΝΗ.

Ωστόσο, η κατάστασή του άρχισε να χειροτερεύει και εισήχθη στη  ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου διασωληνώθηκε.

Χθες το πρωί η πορεία της υγείας του εμφανιζόταν βελτιωμένη αλλά λίγες ώρες αργότερα η κλινική του εικόνα ανησύχησε ιδιαίτερα τους γιατρούς που  έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τη σταθεροποιήσουν.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ο ασθένής παρουσίασε μαζική απόφραξη πνευμονικών αγγείων και κατέληξε.

Πώς βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ήρθε από το Πανεπιστήμιο της Βρέμης για να διδάξει σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο νησί μας έμελλε, τελικά, να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Γερμανός καθηγητής Andreas Hilboll, με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος, ήρθε στο Ηράκλειο στις αρχές Μαρτίου, ως επισκέπτης του Τμήματος Χημείας.

Δίδαξε κάποιες ημέρες διά ζώσης, έπειτα τα σεμινάρια έγιναν μέσω τηλεδιάσκεψης. Εμφάνισε, όμως, συμπτώματα κοροναϊού και όταν διαπιστώθηκε ότι είχε νοσήσει, έμεινε σε καραντίνα στο σπίτι της καθηγήτριας του Τμήματος που τον φιλοξενούσε. Αρχικά, τα συμπτώματα ήταν ήπια, όμως, τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ, όπου και κατέληξε χθες.

Όταν το δείγμα του βγήκε θετικό, τότε αποφασίστηκε να γίνει απολύμανση στους χώρους όχι μόνο του Τμήματος Χημείας αλλά όλου του Πανεπιστημίου. Παράλληλα, τα άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του επίσης έμειναν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με όσα είπαν στην “Π” άνθρωποι του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι ήταν σε κατάσταση σοκ από την είδηση του θανάτου του, κανένα από τα άτομα αυτά, παρόλο που έχουν περάσει 14 ημέρες από τη στιγμή που ο καθηγητής εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα, δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα υγείας. “Είναι το μόνο ευχάριστο, σε αυτή την τόσο δυσάρεστη κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα”, είπαν χθες στην “Π” ακαδημαϊκοί.

Μέχρι χθες το απόγευμα προσπαθούσαν να ενημερώσουν τη σύζυγό του, η οποία όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται στη Γερμανία, μακριά από τον άνθρωπό της που αναγκάζεται να αποχαιρετήσει τόσο σύντομα.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι συγκλονισμένη, δεν μπορεί να πιστέψει πώς ένας τόσο νέος άνθρωπος, υγιής, όπως όλα έδειχναν, χάθηκε τόσο ξαφνικά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει