Με… συνοπτικές διαδικασίες εκτός ΟΛΗ Μπαμιεδάκης-Βερυκοκίδης

490

Μπορεί να χρειάστηκαν σχεδόν επτά μήνες για να τοποθετηθεί νέα διοίκηση στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, όμως μερικές μόνο ώρες ήταν αρκετές για να απομακρυνθούν δύο μέλη της!

Τόσο ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Μπαμιεδάκης, όσο και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Βερυκοκίδης, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά, εν μέσω μάλιστα κοροναϊού, ότι δεν αποτελούν πλέον μέλη της διοίκησης.

Όπως φέρονται να υποστηρίζουν μάλιστα, δεν υπήρξε καμία επαρκής τεκμηρίωση της απόφασης απομάκρυνσης τους, ενώ η αποδέσμευση τους συνδέεται, όπως εκτιμάται, με τη στάση την οποία κράτησαν αναφορικά με τη δημιουργία στάσης αστικού ΚΤΕΛ εντός του χώρου του λιμανιού, για την οποία είχαν κρατήσει αντίθετη θέση με αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η όλη κατάσταση έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στο λιμάνι, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί, που αντιδρούν στη δημιουργία στάσης του αστικού ΚΤΕΛ κάνουν λόγο για «μεθοδεύσεις» και «δόλο». Σε γραπτή ανακοίνωση τους μάλιστα οι ιδιοκτήτες ταξί δεν διστάζουν να αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «ο γαμπρός (Μηνάς Παπαδάκης) του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ προχωράει σε μεθοδεύσεις  εν μέσω κοροναϊού, εν μέσω κρίσης για όλο τον ελληνικό λαό ο οποίος προσπαθεί να ανταπεξέλθει από την παγκόσμια κρίση που έχει δημιουργήσει ο ιός».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα του Συλλόγου Ιδιοκτητών ταξί, ο «κ. Βασίλης Βερυκοκίδης και ο κ. Γιώργος Μπαμιεδάκης είναι από χθες εκτός συμβουλίου γιατί εκφράστηκαν θετικά υπέρ των ταξιτζήδων στο περιβόητο θέμα με το Αστικό ΚΤΕΛ.Το Αστικό ΚΤΕΛ το οποίο προσπαθεί να κάνει μαγαζί γωνία με την βοήθεια του γαμπρού (Μηνά Παπαδάκη) και με επιχείρημα την καλή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού».

Οι ιδιοκτήτες ταξί καλούν όλους τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση, αλλά και να ζητήσουν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως του ορίζει η θέση που κατέχει».

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου
Μεγάλη αναστάτωση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Από την πλευρά του πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία απολύτως συσχέτιση των δύο περιστατικών μεταξύ τους.

«Είναι απολύτως σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση η απόφαση παύσης τους ως μέλη του Δ.Σ., απόφαση που προήλθε από τη Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ, με άλλα τοπικά ζητήματα που έχουν απασχολήσει τον τοπικό τύπο,  ούτε φυσικά έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την απόφαση  η Διοίκηση του ΟΛΗ και ο διευθύνων σύμβουλος» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Στις 20/1/2020 συνήλθε σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Ο.Λ.Η. και εξέλεξε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Παράλληλα προέβη στην εκλογή των κ.κ. Μπαμιεδάκη και Βερυκοκίδη ως αντιπροέδρου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, χωρίς να προβλέπεται από το καταστατικό λειτουργίας του ΟΛΗ αλλά και από τον εσωτερικό κανονισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε την κατάργηση της εν λόγω απόφασης σε επικοινωνίες και συναντήσεις που έγιναν απευθείας με τους ίδιους χωρίς καμία άλλη συμμετοχή της Διοίκησης του ΟΛΗ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», τα δύο μέλη που απομακρύνθηκαν από τον Οργανισμό Λιμένος δεν έχουν πρόθεση να κινηθούν εναντίον της απόφασης προς το παρόν, με δεδομένη την τεράστια αναστάτωση που υπάρχει στη χώρα, αλλά και τον κίνδυνο από τον κοροναϊό

. Όπως αναφέρουν ωστόσο σε συζητήσεις τους, αφενός η ανακοίνωση του ΟΛΗ, υποδηλώνει πως υπάρχει σοβαρό έλλειμμα διοίκησης, αλλά και γνώσης στον Οργανισμό, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισε τα μέλη που τελικά απέπεμψε για θέσεις που γνώριζε πως δεν υπήρχαν, ενώ αφετέρου ανοίγει το δρόμο για ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αντιπαράθεσης που θα βλάψει και το λιμάνι αλλά και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει