Διά περιφοράς το Περιφερειακό Συμβούλιο

143

Διά περιφοράς πραγματοποιείται σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, λόγω των έκτακτων συνθηκών και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο ξεχωρίζουν δύο κατηγορίες θεμάτων. Από τη μία πλευρά, οι χρηματοδοτήσεις για αναβάθμιση και βελτίωση οδικών δικτύων στην Περιφέρεια και από την άλλη η ανασύσταση της εταιρίας «Ειρήνη» που βρισκόταν σε καθεστώς εκκαθάρισης, με ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Ειρήνη» είχε την αρμοδιότητα ελέγχου αξιοποίησης του χώρου στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, ωστόσο είχε βρεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Δεδομένων των συνθηκών ωστόσο, αλλά και της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άμεση αξιοποίηση του χώρου, κρίθηκε σκόπιμο η εταιρεία να συσταθεί ξανά, αλλά και να έχει ρόλο στον βαθμό του εφικτού, με δεδομένο ότι οι επενδύσεις στην περιοχή, αφορούν κατά κύριο λόγο την τοπική κοινωνία.

Γι’ αυτό άλλωστε και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα την ανασύσταση της εταιρείας, με βάση το δικαίωμα που έχει από τον νόμο 4648 του 2018, με ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει