Αντιδράσεις για τις εστίες

228

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην απόφαση να μπει λουκέτο στις εστίες των ΑΕΙ, από φοιτητές που αδυνατούν να τις εγκαταλείψουν, την ώρα που όλοι τους προτρέπουν να… μείνουν σπίτι.

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Βασίλης Διγαλάκης, δίνεται η δυνατότητα στους εστιακούς φοιτητές, όχι εκείνους που μπορούν, κατ’ εξαίρεση, να στεγαστούν  σε τουριστικά́ καταλύματα, επειδή δεν είχαν μόνιμη κατοικία να διαμείνουν,  να μετακινηθούν εφάπαξ δωρεάν με τα μεταφορικά μέσα (υπεραστικά λεωφορεία) προς την κατοικία την οποία διαθέτουν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Ρεθύμνου αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως “αντί η Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να παράσχει χρηματοδότηση ούτως ώστε να προφυλαχθούν οι εστιακοί από την νέα πανδημία, επιλέγει την εύκολη λύση, να πετάξει χιλιάδες εστιακούς φοιτητές/-τριες έξω από τα σπίτια τους. Εκατοντάδες είναι οι εστιακοί που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους για τους εξής λόγους:

  1. Δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.
  2. Οι ίδιοι/-ες ή/και οι οικογένειες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 3. Πολλοί/-ες από τους φοιτητές/-τριες εργάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους (πχ. delivery, takeaway, supermarket κλπ).
  3. Αρκετοί/-ες φοιτητές/-τριες που προέρχονται από άλλες χώρες δεν δύνανται να επιστρέψουν (πχ. πολλές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω κοροναϊού).
  4. Αδυνατούν λόγω οικογενειακών ζητημάτων.
  5. Κάποιοι φοιτητές/-τριες το μόνο σπίτι που έχουν είναι οι εστίες”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει