Στη ΜΕΘ με κοροναϊό η επιβάτιδα του Costa Victoria

330

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου, βρίσκεται η 63χρονη επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου “Costa Victoria” από την Αργεντινή, η οποία διαγνώστηκε με κοροναϊό, και η κατάσταση της υγείας είναι σοβαρή.

Πρόκειται για το 7ο περιστατικό του Covid19 που διαγνώστηκε στην Κρήτη.

Στην ΜΕΘ ο Γερμανός καθηγητής

Στην Εντατική καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση είναι και ο 53χρονος καθηγητής Γερμανικών, που ήλθε στην Κρήτη προκειμένου να κάνει σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο και διαγνώστηκε με τον ιό.

Σε καλή κατασταση βρίσκεται η γυναίκα που διαγνώστηκε με Covid-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Η επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου

Σε σοβαρότερη κατάσταση από όλους βρίσκεται η ασθενής που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο “Costa Victoria” που αγκυροβόλησε ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, μετά την ενημέρωση που έκανε ο καπετάνιος στις λιμενικές αρχές και ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα για  Covid-19.

Πολύ γρήγορα, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληθωνεί. Το πλοίο κατέπλευσε με προορισμό τη Βενετία. Εχει περισσότερους από 750 επιβάτες και στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην τρίτη ηλικία.

Όπως είναι φυσικό, ζουν ώρες απερίγραπτης αγωνίας, αφού κανείς δεν γνωρίζει την διασπορά του ιού, μέσα στο κρουαζιερόπλοιο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει