«Ποδόσφαιρο χωρίς να κινδυνεύσει κανείς…»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΤΖΙΑΝΙ ΙΦΑΝΤΙΝΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

132

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε, πως είναι άγνωστο ακόμη πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε για θυσίες που πρέπει να κάνουν όλοι.

‘Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ

«Η υγεία έρχεται πρώτη. Μετά όλα τα άλλα. Δεν χρειάζεται πανικός, θα παίξουμε και πάλι ποδόσφαιρο όταν βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία κάποιου. Ευχαριστώ τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους όσοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν άλλους. Είναι ήρωες».

Και ο Ιταλός αξιωματούχος πρόσθεσε:

«Πρέπει να προστατεύσουμε τα συμβόλαια και να προσαρμόσουμε την μεταγραφική περίοδο. Απαιτούνται, όμως, μέτρα. Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα πρέπει όλοι να κάνουμε θυσίες.

Η FIFA είχε ήδη μια τετραετή συνεργασία με την WHO για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αλλά αυτό είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ξεκινήσαμε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης με έξι από τους κορυφαίους προπονητές που ζήτησαν να ακολουθήσουν πέντε βασικές τακτικές: τα χέρια, τον αγκώνα, το πρόσωπο, την απόσταση και την επαφή.

Σε τέτοιες καταστάσεις, η υγεία αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και απαιτούνται εξαιρετικά μέτρα. Αυτό είναι απλά αυτό που έκανα. Είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα, είναι η Ευρώπη και η Νότια Αμερική, αύριο μπορεί να είναι άλλοι.

Υπάρχει κίνδυνος. Απαιτείται αξιολόγηση της επίπτωσης της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι δύσκολο τώρα, δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθει στο φυσιολογικό».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει