ΜΠΑΣΚΕΤ: Τέλος για φέτος η Α1 αλλά πως;

159

Οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα της A1 μπάσκετ  αποφασίστηκε ομόφωνα στην τηλεδιάσκεψη που έκαναν όλες οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ. Ανοιχτά βέβαια παραμένουν πολλά θέματα, όπως αυτό του πρωταθλητή αλλά και των ομάδων που θα υποβιβαστούν, των συμβολαίων των παικτών κτλ.

Η έκτακτη σύσκεψη του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ μία μέρα μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης και της διακοπής της κυκλοφορίας στους δρόμους έφερε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος με ψήφους μάλιστα 14-0.

Θυμίζουμε ότι ο ΕΣΑΚΕ είχε αρχικά αναβάλει το πρωτάθλημα. Ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε επαφή και με την πολιτεία, καθώς για να επισημοποιηθεί η διακοπή της Α1, ο EΣΑΚΕ θα αποστείλει την επίσημη και ολοκληρωμένη πρότασή του στο υφυπουργείο Αθλητισμού κατόπιν συνεννόησης με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Την ίδια ώρα, όμως, εκκρεμούν και ένα σωρό ζητήματα, τα οποία χρήζουν επίλυσης.

Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ συζητά το θέμα του πρωταθλητή και αν θα υπάρξει, όπως έγινε σε πρωταθλήματα της Βόρειας Ευρώπης με την ανακήρυξη του πρώτου στη βαθμολογία, το θέμα του υποβιβασμού των ομάδων, όπως και των συμβολαίων των παικτών.

Συν τοις άλλοις, θα πρέπει να δουν τι θα γίνει και με τους χορηγούς και κατ΄επέκταση με τις οικονομικές συνέπειες που φέρνει αυτή η εξέλιξη από την πανδημία του κορονοϊού. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, αρχικά ανέφερε στο ΔΣ την πληροφορία ότι τα γήπεδα θα είναι κλειστά για έναν ακόμη μήνα (μέχρι τέλη Απριλίου δηλαδή), ενώ τόνισε και το κομμάτι της αναστολής πτήσεων. Η δική του εισήγηση ήταν η οριστική διακοπή λόγω «ανωτέρας βίας».

Ο Παναθηναϊκός έθεσε θέμα τελικής κατάταξης, λέγοντας πως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό, την ώρα που στην ΑΕΚ εξέφρασαν προβληματισμό αναφορικά με τα συμβόλαια και το ενδεχόμενο προσφυγών από πλευράς παικτών.

Ο Γαλατσόπουλος τόνισε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν εν καιρώ, ενώ μετέφερε πως πρόθεση του ΕΣΑΚΕ είναι να πληρωθούν οι παίκτες μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, για το οποίο έχει ήδη πληροφορήσει τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών.

 

UEFA: Αναβλήθηκαν οι τελικοί του Champions και του Europa League

Η UEFA ανακοίνωσε την αναβολή των ευρωπαϊκών τελικών τόσο του Champions αλλά και του Europa League λόγω του κοροναϊού. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η UEFA, μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού και την αναβολή της αγωνιστικής δράσης σε όλα τα πρωταθλήματα, αποφασίστηκε και η αναβολή όλων των Ευρωπαϊκών τελικών που ήταν προγραμματισμένοι για τον Μάιο του 2020. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι τελικοί με όλα τα ενδεχόμενα να εξετάζονται.

 

ΣΕΓΑΣ: Αναβολή των δραστηριοτήτων  έως τα τέλη Απριλίου

Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στην αναβολή όλων των αγώνων στίβου και δρόμου που ήταν προγραμματισμένοι μέχρι το τέλος Απριλίου λόγω του κοροναϊού.

«Η ομοσπονδία παρακολουθώντας τα γεγονότα, που είναι σε εξέλιξη και έχουν να κάνουν με την εξάπλωση του ιού Covid- 19, ανακοινώνει την αναβολή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων πανελληνίου, περιφερειακού και τοπικού επιπέδου συμπεριλαμβανομένων των δρομικών αγώνων, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέχρι τέλος Απριλίου», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

 

ΣΜΚ:  Θέλει να τιμήσει   τον Σωτήρη Τσιόδρα

Η διοίκηση του του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, ο Ζεύς θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς το υπουργείο υγείας το ιατρικό επιτελείο το νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας και τους εθελοντές για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν με τον κοροναίό όλο αυτό το διάστημα που ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσο θα τραβήξει χρονολογικά.

“Συγκίνηση μας έχει προκαλέσει ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας για την καθημερινή  ενημέρωση προς όλους τους πολίτες και αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε σε εκδήλωση του Συλλόγου μας (εφόσον με το καλό περάσει η πανδημία) στο πρόσωπο του τιμάμε όλους αυτούς που μάχονται καθημερινά με έναν άγνωστο εχθρό,βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους και των οικογενειών τους

. Επίσης τα έσοδα του 33ου Κορακοβούνιου Δρόμου που είναι προγραμματισμένος για τις 10 Μαΐου (αν θα μπορέσει να γίνει)  θα διατεθούν για υλικά πρώτης ανάγκης στο Πανεπιστημίακο Νοσοκομείο Ηρακλείου” καταλήγει ανακοίνωση του συλλόγου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει