Γρήγορο τεστ με χαμηλό κόστος για τον COVID-19

694

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχουν αναπτύξει 30λεπτο test για τον COVID-19, το οποίο μπορεί να γίνει οπουδήποτε, με χαμηλό κόστος.

Κόστος και εφαρμογή

Οι πρώτες ύλες κοστίζουν περίπου 25 δολάρια.

Μια ομάδα στο Εργαστήριο Μηχανικών, σε συνεργασία με τους συνεργάτες ιατρούς της Κίνας, βρισκόταν 8 εβδομάδες μπροστά για την ανάπτυξη της δοκιμής, η οποία χρησιμοποιεί ένα σύνολο χημικών ουσιών και ενζύμων που μετατρέπονται από ροζ σε κίτρινο χρώμα στην παρουσία του ιού.

Η δοκιμή έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα τόσο στην ταχύτητά της, όσο και επειδή οι χημικές ουσίες πρέπει να διατηρούνται στους 65 ° C (ή 150 ° F) για μισή ώρα, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα σε κάθε νοσοκομείο ή ακόμη και τελικά στο σπίτι.

Ενώ υπάρχουν εμπόδια μπροστά, η δοκιμή μπορεί να ολοκληρώσει τις κλινικές δοκιμές τις επόμενες μέρες. «Έχουμε 3 πράγματα να κάνουμε», δήλωσε ο καθηγητής Zhengfang Cui, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας.

«Το πρώτο είναι να πάρουμε κλινικές δοκιμές που ξεκινήσαμε όλοι εδώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Οξφόρδης, το δεύτερο είναι η έγκριση των κανονισμών, η οποία βασίζεται στον αριθμό των δοκιμών που έγιναν».

«Το τρίτο είναι να κάνουμε τους εταίρους της βιομηχανίας να εφαρμόσουν μεγάλης κλίμακας κατασκευές. Για αυτό, χρειαζόμαστε καθαρά δωμάτια και εγκαταστάσεις παραγωγής.

Και έπειτα μπορούμε να αναπτύξουμε το προϊόν», δήλωσε ο Ζενφάγκ, προσθέτοντας, ότι ελπίζει ότι τα βήματα μπορούν να ολοκληρωθούν σε 2 έως 4 εβδομάδες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει