Ένα στεφάνι για τον Γιάννη

Η κηδεία του εκλεκτού τους συναδέλφου, υποψήφιου διδάκτορα, Γιάννη Ταμιωλάκη

3,973
Το ΤΕΤΥ αποχαιρέτησε χθες έναν άξιο επιστήμονα, τον Γιάννη Ταμιωλάκη, που έφυγε πολύ γρήγορα από τη ζωή

Ένα στεφάνι που έγραφε “Στον αγαπημένο μας, Γιάννη, καλό ταξίδι”, ήταν το μόνο που κατάφεραν να στείλουν η πρόεδρος, καθηγήτρια Άννα Μητράκη και τα μέλη του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στην κηδεία του εκλεκτού τους συναδέλφου, υποψήφιου διδάκτορα, Γιάννη Ταμιωλάκη, που έγινε χθες στην Παναγία Πεδιάδος σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Ήθελαν τόσο πολύ να βρίσκονται εκεί για το τελευταίο “αντίο” αλλά οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Το κλίμα, όμως, στο ΤΕΤΥ είναι βαρύ, όλοι θρηνούν για τον άξιο επιστήμονα, μόλις 32 ετών, που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ με την υγεία του.

Αν τα πράγματα ήταν αλλιώς, η συμβολή του στην επιστήμη θα ήταν πολύτιμη, μέσα σε λίγα χρόνια είχε καταφέρει να βάλει το δικό του λιθαράκι στην έρευνα. Όμως, το νήμα της ζωής του κόπηκε τόσο σύντομα.

Το Τμήμα, σε μήνυμά του, τονίζει πως “Ο Γιάννης πήρε πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Τμήμα μας, και εκπονούσε τη διδακτορική διατριβή του.

Είχε σπάνιες επιδόσεις στην έρευνα, με πάνω από δέκα δημοσιεύσεις σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και πολλές διακρίσεις, όπως την υποτροφία «Μανασσάκη» ως ο καλύτερος μεταπτυχιακός φοιτητής μας.

Δεν σταμάτησε να δημοσιεύει παρά τα προβλήματα υγείας. Συνδύαζε την επιστημονική αριστεία με εξαιρετικό χαρακτήρα και ήθος, κι ήταν  ιδιαίτερα αγαπητός από όλους”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει