ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

651

Τι θα γίνει με τους αστέγους;

Ένα μεγάλο κεφάλαιο άνοιξε για τα καλά στην αυτοδιοίκηση, μετά την κλιμάκωση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Με βάση τις νέες οδηγίες που έχουν δοθεί,  χρεώνεται στους δήμους η ευθύνη της σίτισης και στέγασης των τοξικοεξαρτώμενων ατόμων, επειδή η διαβίωση τους στους δρόμους, τους καθιστά εξαιρετικά ευάλωτους στη διασπορά του κοροναϊού, αφού ζουν απροστάτευτοι χωρίς τα αναγκαία μέσα προφύλαξης.

Μάλιστα με αφορμή το όλο θέμα υπήρξε και το πρωί μια σχετική ένταση σε γραφείο αντιδημάρχου, για  τη διαχείριση μιας τέτοιας περίπτωσης. Η πλευρά της Λότζια, τεκμηριώνει ότι αυτές οι περιπτώσεις των αστέγων δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στο κέντρο αστέγων ακριβώς επειδή δεν είναι η κατάλληλη δομή για τα περιστατικά αυτά.

Δεν υπάρχει δηλαδή το υπόβαθρο για τη διαχείριση των περιστατικών αυτών που απαιτεί τη φιλοξενία τους σε ειδικές υγειονομικές δομές οι οποίες έχουν τη συγκρότηση να παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική φροντίδα που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα τονίζεται με νόημα ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος να μετακυλίει μια τέτοιας μορφής ευθύνη στην αυτοδιοίκηση που είναι γνωστό ότι δεν έχει το υπόβαθρο αλλά και την αρμοδιότητα να διαχειριστεί.

 

συνωμοσιολογικά

 

Άρχισαν τις ανοησίες

Άρχισαν ξανά οι ανοησίες από ορισμένους που στέλνουν μηνύματα δήθεν αποκαλυπτικά και συνωμοσιολογικά!

Ότι τα κάνουν όλα αυτά για να μας παρακολουθούν, ότι… κλέβουν τα στοιχεία μας να δουν ποιοί είμαστε, τί κάνουμε πού πάμε.

Βρε ανόητοι -και ανορθόγραφοι- ψεκασμένοι  δεν γνωρίζετε ότι τα ξέρουν ήδη η Google, οι κυβερνήσεις, οι υπηρεσίες και οι πάντες;

Πόσο ανόητοι πια;

 
 
 

 

Βγάλτε τις σημαίες στα σπίτια!

Ξεκάθαρο και σαφές για την αυριανή εθνική επέτειο. «Καμία απολύτως εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, είτε σε κεντρικό επίπεδο, είτε σε αυτό των κατά τόπους περιφερειών ξεκαθαρίζει κατεπείγουσα εγκύκλιος που το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στις Περιφέρειες και τους δήμους.

σημαίες στα σπίτια στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 25ης ΜαρτίουΣτους αποδέκτες, μάλιστα, εφιστάται η “προσοχή για την απαρέγκλιτη τήρηση” των προβλεπόμενων στην εν λόγω εγκύκλιο. Και θα είναι ίσως η πρώτη φορά από την απόφαση για εορτασμό της επετείου που γίνεται κάτι τέτοιο!

Τονίζεται επίσης, ότι με βάση την πρόσφατη Κοινή Απόφαση Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, “δεν θα τελεστούν δοξολογίες στους ιερούς ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Για τους ίδιους λόγους, δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις”. Κατ’ εξαίρεση, συνεχίζει η εγκύκλιος “θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη”.

“Η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την Ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα”, καταλήγει η εγκύκλιος του Υπουργείου.

 

Η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα

Διέψευσε ο αδερφός της

Κατηγορηματικά διέψευσε ο αδελφός της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα, που έφυγε χθες από τη ζωή, τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΜεΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, σύμφωνα με τις οποίες η Χαρά Τζαναβάρα είναι πιθανότατα θύμα του κοροναϊού και επιχειρείται απόκρυψη.

Ειδικότερα  o κ. Κώστας Τζαναβάρας είπε μεταξύ άλλων:

«Κι όμως, η Χαρά το κατάφερε. Κατάφερε να φύγει από τον πιο λερωμένο τόπο κάτασπρη. Με το κεφάλι ψηλά. Να μην έχει κανείς το παραμικρό να της προσάψει.

Εκτός από εκείνο το κεφάλι μας το δυσκολογύριστο -όχι αγύριστο.

Δεν της το χάρισε ούτε το όμορφο αποχαιρετιστήριο της Εφ. Συν.

Έπαθε μία απλή φαρυγγίτιδα, πριν από κάπου 25 ημέρες. Είχε επιπλοκή στη δεύτερη αντιβίωση, όταν εμφανίσθηκε πρήξιμο στο μάτι. Είχε εδώ και σχεδόν 28 χρόνια μεταλλική βαλβίδα στην καρδιά της. Μπορεί να είναι και ρεκόρ.

Δεν με άκουσε να κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο. Ανησυχούσα που έβγαζε προβλήματα. Αλλά είχε μάλλον δίκιο λέγοντας για την τρέχουσα κατάσταση και τους κινδύνους. Ήταν σε επικοινωνία με γιατρούς.

Την Παρασκευή, είχε ελαφρύ πυρετό. Πήρε ντεπόν και της έπεσε αμέσως. Αλλά εμφανώς είχε καταβληθεί. Πονούσε το κορμί της. Αλλά αισιοδοξούσε.

Δεν θα εκπλαγώ να την βγάλουν με κοροναϊό. Τα παιδιά μου, που ήρθαν χθες βράδυ στο χωριό να μου το πουν, μου είπαν ότι όχι μόνο την πήραν για νεκροψία, αλλά τους ζήτησαν και πήραν τα κλειδιά του σπιτιού της.

Ήδη, κάποιοι εκμεταλλεύονται την εκρεμμότητα, σπέρνοντας ασύστολα τα αθώα ερωτήματά τους. Σπέρνουν φόβο ότι πέθανε από κοροναϊό, και δήθεν το κρύβουν…».

 

δήλωση μετακίνησης των πολιτών σε... κρητική διάλεκτο

 

 

 

Κρητική… βεβαίωση

Τα κατάφερε ο… Βολώσυρος και μας έκανε να σκάσει το χειλάκι μας. Και μετέτρεψε τη δήλωση μετακίνησης των πολιτών σε… κρητική διάλεκτο για το πως πρέπει να πορίζεις!

 

 

 

@patris
Πολύ μίσος για τον άλλο !
Γιατί τόση μισαλλοδοξία;
Παραθέτω Μποστ: “Μην είμεθα
εριστικοί, δεν έχομεν οφέλη.
Ας είμεθα ελαστικοί, ως λάστιχα Pirelli.”
George Mas

Τι συμβαίνει με τα υλικά;

Μπορει να βρεθούν μπροστά σε απρόοπτη εξέλιξη επιχειρήσεις και χώρες που επιχειρούν να προμηθευτούν ιατρικό υλικό για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν λόγω  κοροναϊού αλλά αυτό πρέπει να παραληφθεί μέσω της Γερμανίας.

Ελληνικές εταιρίες  επιχειρούν να κάνουν από την Κίνα εισαγωγή υλικού όπως μάσκες, γάντια και αναπνευστήρες καθώς υπάρχει τρομερή έλλειψη στα δημόσια νοσοκομεία και αναζητούνται προμήθειες επειγόντως.

Οι Κινέζοι προμηθευτές διαθέτουν επαρκείς ποσότητες όμως, καθώς η πύλη εισόδου των εμπορευμάτων στην Ε.Ε. είναι κυρίως γερμανικά αεροδρόμια και μεταφορικές εταιρίες, το υλικό αυτό δεσμεύεται από τις γερμανικές αρχές για να καλύψει τις εσωτερικές της ανάγκες, αναφέρουν στους Έλληνες αντιπροσώπους των παρα-φαρμακευτικών προϊόντων.

Αυτό που συστήνουν οι Κινέζοι είναι απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, όμως απευθείας σύνδεση με την Κίνα δεν υπάρχει ενώ οι αερομεταφορές έχουν, σχεδόν καταρρεύσει. Άλλωστε, με απευθείας πτήση της Air China παραλήθηκε πρόσφατα υλικό 18 τόνων για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.

 

Γιάννα ΑγγελοπούλουΗ παρέμβαση της Γιάννας

Παρενέβη στην ιστορία με τον κοροναϊό η Γιάννα Αγγελοπούλου.

«Η υποταγή της ατομικής επιθυμίας στη συλλογική βούληση δεν αποτελεί στέρηση της ελευθερίας αλλά προϋπόθεση για να λειτουργεί η δημοκρατία.

Μένουμε σπίτι γιατί στηρίζουμε τους εαυτούς μας και γιατί θέλουμε να είμαστε όλοι παρόντες στην Ελλάδα του 2021, στην Ελλάδα του αύριο.» τόνισε.

 

ΛΟΤΖΙΑ ΚΟΝΤΙΝΗ

Τρέχουν εθελοντές

Είναι πραγματικά συγκινητική η εθελοντική προσφορά βοήθειας που δέχεται η Λότζια από δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι σπεύδουν να δηλώσουν παρόντες στη δύσκολη αυτή συγκυρία, καθώς ο δήμος προσπαθεί να βρεθεί κοντά στις ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας που έχουν απόλυτη ανάγκη από τη στήριξη μας. Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Ρένα Παπαδάκη δεν έκρυβε χθες στη συγκίνησή της για την αυθόρμητη συμμετοχή που εκδηλώνει πολύς κόσμος και  όπως χαρακτηριστικά τονίζει, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ο δείκτης της κοινωνικής συνοχής τον οποίο πρέπει να κρατήσουμε ψηλά με κάθε τρόπο.

 

Δεν το είπε ποτέ

Η World News Daily Report είναι γνωστή σατιρική ιστοσελίδα αντίστοιχη με τις ελληνικές σελίδες “Το κουλούρι” ή “Το βατράχι”. Η ίδια η σελίδα μάλιστα αναφέρει σε ξεχωριστό τμήμα της πως τα άρθρα που δημοσιεύει είναι καθαρά ψυχαγωγικού χαρακτήρα και όχι πραγματικές ειδήσεις.

Ποφανώς μη γνωρίζοντας το χαρακτήρα της εν λόγω σελίδας, δεκάδες ενημερωτικές ιστοσελίδες δημοσίευσαν αυτή την είδηση ως πραγματική.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλα μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει το λάθος να μεταφέρουν σατιρικά δημοσιεύματα ως πραγματικά. Κατά συνέπεια ο ισχυρισμός ότι η Υπουργός Υγείας του Βελγίου έκανε δηλώσεις για το περιορισμό σεξουαλικών οργίων λόγω του νέου κοροναϊού είναι ψευδής. Αυτή την περίοδο είναι σκόπιμο να γίνεται ακόμα πιο αυστηρός έλεγχος στις ειδήσεις που αναμεταδίδονται από μέσα ενημέρωσης.

 

 ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης είπε ότι έχει κολλήσει τον ιΣυνέχιζαν να υβρίζουν

Βγήκε με θάρρος και χιούμορ ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης και είπε ότι έχει κολλήσει τον ιό: «πληροφορούμαι οτι βρέθηκα θετικός στον κοροναϊό. Ηθικό ακμαιότατο.

Πειθαρχία. Υπομονή. Απομόνωση. Ευτυχώς έχω πολλά βιβλία για διάβασμα. Θα περάσει κι αυτό. Δεν ξέρω τι νομίζει ο Κινέζος αλλά εμείς φάγαμε τα νιάτα μας στους Βιετκόνγκ!».

Θα περίμενε κανένας… περισσότερο φιλότιμο, ευγένεια από ορισμένους. Κι όμως κάποια τρολάκια άρχιζαν να υβρίζουν, να λένε ό,τι μπορείς να φανταστείς. Τι ντροπή για την χώρα αυτή…

 

χαρτί υγείαςΠόσο χαρτί υγείας πια;

Τρέχουν όλοι να πάρουν χαρτί υγείας! Για ποιο λόγο; Ένας ιστότοπος στη Γερμανία προτείνει έναν τρόπο για να υπολογίσει ο κάθε ένας τις πραγματικές του ανάγκες σε χαρτί υγείας, αφού σε πάρα πολλά καταστήματα της χώρας, αλλά και παγκοσμίως, το προϊόν αυτό ήταν το πρώτο που εξαφανίστηκε από τα ράφια, λόγω του πανικού των καταναλωτών μπροστά στην επιδημία του ιού.

“Πόσα χαρτιά υγείας έχετε πραγματική ανάγκη για να επιβιώσετε στην καραντίνα;”, “αρκούν τα αποθέματα;”, αναφέρει ο ιστότοπος Blitzrechner.Ένας υπολογιστής πληροφορεί για την πραγματική διάρκεια ενός πακέτου με χαρτιά υγιεινής, αφού ο χρήστης συμπληρώσει κάποια στοιχεία, όπως ο αριθμός των χαρτιών που διαθέτει σε απόθεμα.

Επίσης μπορεί να συμπληρώσει πόσα άτομα ζουν στο νοικοκυριό, πόσες φορές πάνε τουαλέτα κάθε ημέρα, ακόμη και πόσα τετραγωνάκια χαρτί χρησιμοποιούν κάθε φορά. Το συμπέρασμα είναι “ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι πραγματικές ανάγκες υπερτιμώνται και το χαρτί υγείας διαρκεί εκπληκτικά πολύ”, δηλαδή πολύ περισσότερο από την περίοδο των δύο εβδομάδων της καραντίνας, εξήγησε ο Τιμ Λίλινγκ του Blitzrechner.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο με χιουμοριστικό τρόπο να επαναφέρει στη λογική τους καταναλωτές, την ώρα που οι αγορές λόγω πανικού έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις σε διάφορα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, κυρίως σε χαρτί υγείας.

 

Καρφιά

Θα μας τρελάνουν! Η κινεζική κυβέρνηση υποστηρίζει μια νέα άποψη για την πανδημία του κοροναϊού, ότι δηλαδή στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησε από την κεντρική κινεζική επαρχία Χουμπέι- αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με μήνυμα στο Twitter, η κινεζική πρεσβεία στο Παρίσι υποστήριξε σήμερα ότι ο ιός πιθανόν να είχε ήδη εμφανιστεί στις ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να συγκαλύψει αυτό το θέμα.

«Πόσα κρούσματα του Covid-19 υπήρχαν μεταξύ των 20.000 θανάτων από τη γρίπη (στις Ηνωμένες Πολιτείες) τον περασμένο Σεπτέμβριο;» αναφέρει το tweet. Το μήνυμα δεν περιείχε πάντως επιστημονικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς.

Ήδη από τα μέσα Μαρτίου, ένας εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών είχε διατυπώσει τη θεωρία ότι ο αμερικανικός στρατός είχε εισαγάγει τον ιό στην πόλη της Κεντρικής Κίνας Ουχάν τον Οκτώβριο.

 

Γιεγιέδες

Κοίτα τώρα τι πρακτικά προβλήματα γεννά η απαγόρευση της μετακίνησης και καποιων εργασιών. Όπως είναι τα κομμωτήρια τα οποία έκλεισαν. Θα μου πείτε τι… φοβάσαι; Μην γίνουμε…γιεγιέδες;

Όχι ακριβώς, αλλά όσο περνούν οι μέρες υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να αναζητήσουν… παράτυπους και παρόνομους τρόπους να κουρευτούν, να το μαζέψουν λίγο και αυτό θα είναι χειρότερο. Μήπως πρέπει να το δουν σε αυστηρό πλαίσιο κάποια στιγμή να λειτουργήσουν τα κομμωτήρια με ραντεβού και μόνο για… κούρεμα; Τι λεω τώρα ε;…

 

Γκρίνιες

Είδα ορισμένες γκρίνιες στο Βενιζέλειο γιατί την ασθενή από το κρουαζιερόπλοιο την πήγαν εκεί  και όχι στο ΠΑΓΝΗ που είναι νοσοκομείο αναφορας; Τι έγινε;

 

Σουλάτσο

Τώρα με την απαγόρευση της κυκλοφορίας ελπίζω να τελειώσει κι αυτό το αίσχος με τα οχήματα να σουλατσάρουν πάνω κάτω στην Δαίδαλου και τα λιοντάρια.

 

Οι αλλαγές

Πληροφορίες από νοσοκομείο μου λένε ότι στα πλαίσια των μέτρων λόγω του COVID-19,οι ιατροί του τμήματος Διαλογής πρόκειται να παραγκωνιστούν και να εξαναγκαστούν να αλλάξουν ιατρείο και ειδικοτητα…. Άραγε ,η διοίκηση του δεν γνωρίζει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει το ιατρείο εδώ και 10 χρόνια; Δεν υπάρχουν άλλοι χώροι εντός του νοσοκομείου η εντός του χώρου των επειγόντων για τον COVID-19;

Πρέπει να καταργηθεί το πρώτο Ιατρείο Διαλογής Πανελλαδικά και οι ιατροί του να δουλεύουν δίκην τροχονόμου στο διάδρομο;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει