ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΡΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΑΣ: Αυτές οι συνομιλίες «θορύβησαν» πολλούς 

491

Ήταν Σεπτέμβριος του 2018 όταν στη διάθεση της «Π» έφθασαν καταγγελίες σχετικά με τη δράση νεαρού Αλβανού, ο οποίος παρουσιαζόταν ως …αδικαιολόγητα «ανέγγιχτος» στη διακίνηση κόκας στο Ηράκλειο. Υποστηριζόταν ότι πίσω από αυτόν τον …αέρα υπήρχε υπόβαθρο που θα έπρεπε να διερευνηθεί αρμοδίως.

Ενάμιση χρόνο μετά, ο 33χρονος Αλβανός εμφανίζεται σε δικογραφία της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ως «κεφάλι» στη διακίνηση κόκας στο Ηράκλειο.

Με τον 38χρονο συγκατηγορούμενο του φέρονται να τροφοδοτούσαν το μισό Ηράκλειο με φιξακια κόκας προς 50 ευρώ το ένα. Σε διάρκεια 1,5 μήνα οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες «οδηγούν»  στην ταυτοποίηση περισσότερων από εξήντα αγοραστών κόκας, οι περισσότεροι ντόπιοι.

Πολλοί «ψώνιζαν» συστηματικά από δέκα έως 30 φορές. Ανάμεσα στους αγοραστές συγκαταλέγονται ποινικές «φίρμες», ποδοσφαιριστής, μουσικός, ένστολος και πολλοί άλλοι. Κάποιοι έφθαναν στο σημείο να βάλουν ενέχυρο χρυσούς σταυρούς και ρολόγια για να πάρουν τη δόση τους.

Εκλιπαρούσαν να πάρουν την κόκα και να πληρώσουν μεταγενέστερα όμως το μεγάλο αφεντικό πιστώσεις δεν έκανε. Δεν έλειπαν και οι διαμαρτυρίες για το «ρίξιμο» σε ποιότητα ή σε βάρος.

Οι πάσες γίνονταν όπου μπορεί να φανταστεί κάποιος: κοντά στο κολυμβητήριο, σε σχολείο, σε εκκλησία, στο αεροδρόμιο, σε λαϊκή αγορά, σε ζαχαροπλαστεία και βενζινάδικα, σε πιάτσες ταξί, σε μπαρ, σε ταβέρνες, σε πρακτορεία Προ-Πο… Πολλή η δουλειά, πολλά τα φράγκα, πολυέξοδη ζωή.

 

Τα … αμίλητα των  τηλεφωνικών συνομιλιών

Αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι απομαγνητοφωνήσεις των καταγεγραμμένων συνομιλιών δεν αποτελούν δικά τους συμπεράσματα και κρίσεις. Υπάρχουν ευρήματα που συνδέονται ευθέως με όσα άκουγαν. Ενδεικτικά αναφέρονται σε συγκεκριμένες συλλήψεις αγοραστών αλλά και στην κατάσχεση ενός όπλου σε μπαρ, το οποίο όπλο φέρεται να ανήκει στον 33χρονο βασικό κατηγορούμενο.

Μάλιστα η περίπτωση του κατασχεμένου  zastava προκάλεσε τηλεφωνική συνομιλία (ο κωδικός της οποίας είναι στη διάθεση της «Π») το περιεχόμενο της οποίας όχι μόνο εξέπληξε αλλά και «θορύβησε» όσους το άκουσαν.

Πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν, ότι δεν αποκλείεται κάποιες από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες να προκαλέσουν ακόμα και έρευνα από ειδική υπηρεσία της ΕΛΑΣ. Επίσης, φέρεται να προκύπτει ζήτημα ηθικής τάξης για κάποια πρόσωπα.

Η «Π» θα επανέλθει σύντομα στο παρασκήνιο αυτής της υπόθεσης.

Σε ό,τι αφορά στην ποινική διαδικασία της παρούσας δικογραφίας, οι δύο Αλβανοί αναμένεται να απολογηθούν σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου οπότε και θα αξιολογηθούν τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει