Απειθαρχία… συνάντησε η δημοτική αστυνομία

730

Έντονο προβληματισμό  έχει προκαλέσει στη δημοτική αστυνομία η εικόνα της επόμενης μέρας του κυκλοφοριακού αποκλεισμού, αφού σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της υπηρεσίας κ.Μαρίνο Παττακό, ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν έδειξε την απαιτούμενη πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση που για κανένα λόγο δεν πρέπει να μας εγκαταλείψει τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύουμε.

Μάλιστα όπως τονίζει σε μια περίπτωση ελέγχου που έγινε στη Νέα Αλικαρνασσό από ένα κλιμάκιο της υπηρεσίας (η οποία έχει επιφορτιστεί και αυτή την αρμοδιότητα) ήταν τέτοια η απείθεια ενός πολίτη που χρειάστηκε να κληθεί η συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να αναγκαστεί να επιστρέψει σπίτι του.

Εκτός όμως από την ακραία αυτή περίπτωση ο κ. Παττακός σημειώνει ότι το πρώτο πρόβλημα, το οποίο παρατηρήθηκε χθες, αφορούσε στο γεγονός ότι ο κόσμος ο οποίος κυκλοφόρησε ήταν περισσότερος σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως εξηγεί, ότι υπήρξε μια χειραγωγική διαχείριση της των δυνατοτήτων εξόδου που δίδονται με βάση τα νέα μέτρα, τα οποία πολλοί προσάρμοσαν στα μέτρα τους, ώστε να κυκλοφορούν έξω αδικαιολόγητα σπάζοντας το εμπάρκο   που έχει επιβληθεί.

Ειδικότερα όπως τονίζει, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η υπηρεσία, αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι, από το σύνολο του πληθυσμού που κινήθηκε χθες στους δρόμους, ένα ποσοστό της τάξεως του 50% είχε φροντίσει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια και να εφαρμόσει σωστά το νόμο. ‘

Όμως υπάρχει και ένα άλλο 50% το οποίο «έσπασε» το πλαίσιο της απαγόρευσης  φροντίζοντας να συμπληρώσει μια υπεύθυνη δήλωση που του παρείχε μια τυπική κάλυψη στον όποιο πιθανό έλεγχο, από τον οποίο φάνηκε ότι δεν επιβεβαιωνόταν η αιτία της εξόδου. Αντίστοιχα υπήρχε και ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών μας οι οποίοι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να συμπληρώσουν χαρτιά και να παρέχουν στον εαυτό της την κάλυψη της ελεύθερης μετακίνησης.

Οι άνθρωποι αυτοί όπως τονίζει ο κ. Παττακός δεν είχαν καν χαρτιά στις τσέπες τους ούτε είχαν και καμία αγωνία γι αυτό, και δυστυχώς έδειξαν μια ελαφρότητα στη διαχείριση της τόσο κρίσιμης κατάστασης που ζούμε από την οποία κρίνονται κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές.

Ο ίδιος απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να αναλογιστούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στον εαυτό τους, στην οικογένειά τους και στην κοινωνία, και να λειτουργήσουν υποστηρικτικά μέσα από τον οικειοθελή εγκλεισμό τους στη γιγαντιαία προσπάθεια που καταβάλλεται για να μην έχουμε διασπορά του κοροναϊού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει