Σπεύδουν οι εθελοντές στο σταθμό αιμοδοσίας

210

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση αιμοδοτών λειτουργεί καθημερινά στην Περιφέρεια Κρήτης ο νεοσύστατος σταθμός αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που ξεκίνησε προχθές να δέχεται εθελοντές αιμοδότες και είναι ο πρώτος σταθμός στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε έδρα Περιφέρειας. Ήδη, 75 φιάλες αίματος έχουν συγκεντρωθεί στο σταθμό αιμοδοσίας που λειτουργεί σε κατάλληλες συνθήκες και ανεξάρτητη είσοδο στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας στο Ηράκλειο και έχουν αποσταλεί στο ΠΑΓΝΗ

Ο σταθμός αιμοδοσίας ιδρύθηκε από την Περιφέρεια ανταποκρινόμενη άμεσα στην πρόταση του Υπουργείου Υγείας προς τις Περιφέρειες της Χώρας να διαθέσουν αίθουσες για τη μεταφορά του έργου της αιμοληψίας των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών της Αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείου, για να διασφαλιστούν οι ανάγκες μετάγγισης, αλλά και απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ..

«Δίνουμε αίμα, αγαπούμε την ζωή. Αυτό είναι το μήνυμα μας και ευχαριστούμε θερμά τούς γιατρούς, το προσωπικό της αιμοδοσίας για την συνεργασία και ιδιαίτερα τους δεκάδες αιμοδότες που προσέρχονται καθημερινά χωρίς φόβο στον σταθμό αιμοδοσίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Κάνε μια βόλτα με ουσία πήγαινε αιμοδοσία

“Κάνε μια βόλτα με ουσία, πήγαινε αιμοδοσία! κι αμέσως μετά μένουμε σπίτι” είναι το σύνθημα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τη μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρωθούν φιάλες με αίμα.

Χθες, το νέο σταθμό αιμοδοσίας επισκέφθηκε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα μπορμπουδάκη συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρο Βαμβακά.

Κατά την επίσκεψη της η Λένα Μπορμπουδάκη συνομίλησε και ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες και τους επαγγελματίες υγείας που στελεχώνουν το σταθμό αιμοδοσίας στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, επισημαίνοντας την μεγάλη ανάγκη σε παροχή αίματος και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωναϊού.

Ο σταθμός λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:30 πμ έως τις 2:30μμ. Οι εθελοντές αιμοδότες για την προσέλευση και το ραντεβού τους μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2813 400390.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει