ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

686

Ποιοι γονείς παίρνουν άδειες

Την άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται ένας από τους δυο γονείς, ακόμα και αν έχουν παιδί ηλικίας έως 15 ετών, που δεν είναι γραμμένο σε σχολείο (ακόμα και παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό), ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1. Όπως ανέφερε, η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παρατείνεται αυτομάτως εφόσον παραταθούν τα μέτρα και τα σχολεία συνεχίσουν να είναι κλειστά.Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε, ακόμη, ότι την 25η Μαρτίου δεν θα γίνουν παρελάσεις, ούτε καταθέσεις στεφάνων, ξεκαθαρίζοντας ότι κατάθεση στεφάνου θα γίνει μόνο από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους γιατί κάνουν «μεγαλύτερο κακό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Χρειαζόμαστε αίμα

Η χώρα μας έχει μεγάλη ανάγκη απο αίμα και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναρτώντας μια φωτογραφία σε χώρο αιμοδοσίας με μάσκα και γάντια, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε: «Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα να σώσουμε ζωές.

Ακόμη περισσότερο αυτές τις δύσκολες στιγμές, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Και τώρα υπάρχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη…»

Όσοι μπορούμε,ας το κάνουμετώρα !

 

Έφυγαν  οι γόνδολες, ήρθαν οι κύκνοι!

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς ανθρώπινη δραστηριότητα; Καθώς οι χώρες του πλανήτη θέτουν τους εαυτούς τους σε «καραντίνα» λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, φωτογραφίες στα social media δείχνουν ότι μάλλον ο κόσμος θα ήταν πιο καθαρός ή όπως λέει και ένας αναλυτής «η φύση πάτησε το κουμπί επανεκκίνησης».Στη Βενετία για παραδειγμα, τα κανάλια συνήθως γεμίζουν με τουρίστες, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο η τουριστική κίνηση είναι στο μηδέν όπως και η κυκλοφορία βαρκών και πλοίων. Στα social media, οι κάτοικοι της Βενετίας ανεβάζουν φωτογραφίες που απεικονίζουν το πόσο καθαρά είναι τα νερά της πόλης τώρα που δεν υπάρχει τουριστική κίνηση αλλά πέρα από τα καθαρά νερά, εμφανίστηκαν ακόμη και δελφίνια και κύκνοι.

 

Μείωση των ρύπων και στην Αθήνα

Σημαντική μείωση των τιμών της ρύπανσης της ατμόσφαιρας παρατηρείται και στην Αθήνα, ύστερα από τη λήψη των προληπτικών μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωναϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας (ΚΑΠΑ) τα οποία παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΑΠΑ, γίνεται φανερό ότι οι τιμές των συγκεντρώσεων των ρύπων εμφάνισαν μείωση από την προπερασμένη Τετάρτη, ενώ επηρεάστηκαν σημαντικά, ιδιαίτερα το τριήμερο 16, 17 & 18 Μαρτίου, οπότε και υπήρξε η κλιμάκωση των μέτρων.

@patris
Λυπηθήκαμε για τη γενιά των 700 ευρώ, κλάψαμε για τη γενιά των 400 ευρώ και τώρα θρηνούμε για τη γενιά των 800 κορονοευρώ!
Mirologistra

Να μην περάσουμε στο άλλο άκρο…

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα απ’ όλους η εφαρμογή των έκτακτων -λόγω πανδημίας- μέτρων, που ανακοινώνει η κυβέρνηση και αφορούν στα εργασιακά. Μια πρώτη ανάγνωση πάντως κρύβει πολλές παγίδες, που δύνανται να παγιώσουν μια κατάσταση μετά το πέρας της πανδημίας, σε βάρος των εργαζομένων, που ήδη έχουν υποστεί το βιασμό της οικονομικής κρίσης.

Τα νέα μέτρα και στο βαθμό που δεν υπάρξουν διορθώσεις και ισχυρές ρήτρες προστασίας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα ακολουθήσει, παρέχουν πλήρη ευχέρεια στο διευθυντικό δικαίωμα να αναδιαμορφώσει το προσωπικό που θέλει να κρατήσει την επόμενη της πανδημίας ημέρα.

 

«Μένουμε Σπίτι» και Περιφέρεια

Ρέφαρε η Περιφέρεια Κρήτης με το τηλεοπτικό σποτάκι για το «Μένουμε Σπίτι». Στο βίντεο που επιμελήθηκε η ομάδα του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, πρωταγωνιστεί ένα χαριτωμένο κοριτσάκι που τηλεφωνεί ψιθυριστά στη γιαγιά του και της δίνει ραντεβού μετά το πέρας της πανδημίας. Και λέμε ρέφαρε, διότι η αφίσα που προηγήθηκε για το menoumespiti, δεν βρίσκει την ίδια ανταπόκριση. Το… αραλίκι, το ραχάτι, η απόσταση και η γλώσσα του σώματος του ζευγαριού της αφίσας, δεν πείθουν και τόσο για την αναγκαιότητα να μείνουμε σπίτι. Αδυναμία υπάρχει και στο μήνυμα της αφίσας, που είναι προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, αντί… προστατεύουμε. Εκτός και αν το προσέχουμε είναι για να έχουμε!

 

Το  Κρητικό φιλότιμο και το ευχαριστώ

Οι άνθρωποι από τον χώρο της υγείας αγωνίζονται ,νύχτα μέρα, για να μας βρει όσο γίνεται ποιο έτοιμους αυτή η πανδημία .

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη ,η οποία εδώ και  πολλές εβδομάδες εργάζεται σε εξαντλητικούς ρυθμούς μαζί με τον υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και όλους  τους συνεργάτες τους στην υπηρεσία, αφού εκεί βρίσκεται το «στρατηγείο» του συντονισμού και της οργάνωσης των δομών υγείας της Κρήτης, ευχαρίστησε  μέσα απο την σελίδα της στο facebook τους εργαζόμενους για την προσπάθειά τους και τους πολίτες για το φιλότιμό τους, γράφοντας στο μήνυμα της: «Το ΚΡΗΤΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ σύμμαχος σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία!

Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ τους συνανθρώπους μας που έχουν επιδείξει υπευθυνότητα και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους της Υγείας του τόπου μας για την από κοινού προσπάθειά μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!»

 

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στα… παράθυρα

Όταν τα παιδιά ζωγραφίζουν… η διάθεση μας αλλάζει… Πόσο χαρούμενη ζωγραφιά με τόσο σημαντικό μήνυμα που κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά… Η νίκη κατά του κοροναϊού απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας με χαμόγελα δύναμη και αντοχές.

 

Ανταπόκριση

Ενίσχυση σε προσωπικό από τη Λότζια ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν άμεσες λειτουργικές τους ανάγκες μέσα στις συνθήκες της αφόρητης πίεσης που δημιουργεί η πανδημία του κοροναϊού.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Ηρακλείου, που πρόκειται να διαθέσει και προσωπικό καθαριότητας αλλά και διοικητικό προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΚΑΒ.

 

Διεργασίες

Εδώ που φτάσαμε με τον κοροναϊό ανοίγουν μεγάλα κεφάλαια που θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να τα διαχειριστεί η Λότζια τα οποία δεν αφορούν μόνο τη στήριξη της κοινωνίας σε ότι αφορά στις κοινωνικές υπηρεσίες, το νερό, την καθαριότητα… αλλά και τα εσωτερικά μέτωπα που ανοίγουν.

Για παράδειγμα είναι κρίσιμο θέμα το πως θα στηριχθεί η ΔΕΠΑΝΑΛ χωρίς έσοδα αλλά με σημαντικό λειτουργικό κόστος και η ΔΕΥΑΗ με πενιχρές εισπράξεις; Το βέβαιο είναι ότι γίνονται διεργασίες στην κατεύθυνση αυτή.

 

Συλλυπητήρια

Μια μεγάλη απώλεια θρηνεί ο Προφήτης Ηλίας.

Ο λόγος για τον τετράκις κοινοτάρχη του χωριού, Γεώργιο Ξυδάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες τα ξημερώματα.

Ο εκλιπόντας διακρίθηκε για το ήθος, την τιμιότητά και τους αγώνες του για τη δημοκρατία και το αγροτικό κίνημα.

Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη και η «Π» συλλυπείται τους οικείους του.

 

Δακοκτονία

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης γνωστοποιεί σε όλους τους ενδιαφερομένους, ότι μετατίθεται  η  καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών και η ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών, του εν εξελίξει ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (μέσω ΕΣΗΔΗΣ) για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων.

Επίσης μετατίθεται  η  καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών για το έργο «Έλεγχος των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει