Σε καθεστώς  ιδιότυπης απομόνωσης η Κρήτη

ΧΩΡΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

1,750

Κλειστά μέχρι τέλη Απριλίου  τα 12μηνης λειτουργίας-Ανοικτό  ένα σε κάθε πρωτεύουσα

 

Σε ένα ιδιότυπο καθεστώς απομόνωσης μπαίνει η Κρήτη μετά τις ανακοινώσεις για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, αλλά και το σχέδιο διακοπής πτήσεων, που εξετάζει η κυβέρνηση.

Με τους ξενοδόχους της πόλης του Ηρακλείου θα συναντηθεί σήμερα η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου για να αποφασιστεί πιο από τα ξενοδοχεία θα παραμείνει ανοικτό μετά την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού ότι κλείνουν μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι μονάδες 12μηνης λειτουργίας όπως μας είπε.

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης
Ο Νίκος Χαλκιαδάκης

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακή ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Νίκος Χαλκιαδάκης είπε στην “Π” ότι μετά την ανακοίνωση αυτή η σχετική απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα.

Να σημειωθεί ότι ήδη ξενοδοχεία της πόλης έχουν σταματήσει να λειτουργούν.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε:

Ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός
Ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός

“Με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή εργασιών και στα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, επισφραγίζεται το γεγονός πως ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο και τα ελληνικά ξενοδοχεία βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά.

Εν αναμονή των ειδικών κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό, στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, οι Έλληνες ξενοδόχοι είμαστε έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως κάναμε και κατά τη διάρκεια της κρίσης, στηρίζοντας την κοινωνία”.

Στοπ και στις πτήσεις;

Εντωμεταξύ την σκέψη να σταματήσουν όλες οι επιβατικές πτήσεις στην Ελλάδα από το βράδυ της Κυριακής κάνει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Η σχετική συζήτηση έγινε χθες το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Οικονομικών Κώστα Σταϊκούρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Έγιναν διερευνητικές επαφές με τις αεροπορικές εταιρείες, με την Fraport, την ΥΠΑ και ετέθη το ερώτημα αν θα έπρεπε να δοθεί διορία μιας ή τριών ημερών πριν σταματήσουν οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την απόφαση θα εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo που αφορούν στην τροφοδοσία και ιατρικό υλικό. Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, και οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει