ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΓΝΗ: “Χάνουν” τα ραντεβού αλλά όχι τη φροντίδα

3,071
Η κα Εύη Μιχαηλίδου

“Τα παιδιά που “χάνουν” τα ραντεβού τους δεν θα χάσουν και την φροντίδα μας”. Αυτό τονίζει στο καθησυχαστικό μήνυμά της στο Facebook η διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ Ενη Μιχαηλίδου.

Απευθυνόμενη στους γονείς και τους μικρούς της ασθενείς, αναφέρει:

“Αγαπημένοι μου γονείς και μικροί μου ασθενείς

Διάγουμε μια δύσκολη περίοδο. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι κατά το διάστημα της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης δεν πραγματοποιούνται Τακτικά Εξωτερικά Παιδοπνευμονολογικά Ιατρεία στο ΠΑΓΝΗ (πρωινά και απογευματινά ).

Στον εξεταστικό χώρο των Τακτικών Παιδιατρικών ιατρείων, που γνωρίζετε, μεταφέρθηκε το τμήμα των Επειγόντων Παιδιατρικών περιστατικών για όσο διάστημα χρειαστεί και ορισθεί από τους αρμόδιους φορείς .

Τα παιδιά που «χάνουν» τα ραντεβού τους δεν θα χάσουν και τη φροντίδα μας ! Όταν με το καλό μας αφήσει αυτή η καταιγίδα θα φροντίσουμε αυτά τα παιδιά με όλες μας τις δυνάμεις!

Τώρα όμως πρέπει να εστιάσουμε στο μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα που χτύπησε και την πόρτα μας. Η δική σας βοήθεια είναι πολύτιμη. Μην πανικοβάλλεστε αμέσως με τα πρώτα συμπτώματα απλού κρυολογήματος σε σας ή τα παιδιά σας.

Αντιμετωπίστε με ψυχραιμία το γεγονός χωρίς να τρελαίνετε αμέσως τους γιατρούς σας με δεκάδες τηλέφωνα και μηνύματα, γιατί τώρα είναι πραγματικά πολύ φορτισμένοι και προσπαθούν να επικεντρωθούν αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο τους…. Άλλωστε αυτή την εποχή κυκλοφορούν πολλές ήπιες ιώσεις, ενώ η γρίπη συνεχίζει το δρόμο της.

Να προσέρχεστε στο Νοσοκομείο MONO όταν υπάρχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα στο παιδί και αφού συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας.

Σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες αν το παιδί σας έχει πυρετό ή βήχει και πρέπει να έρθετε στο Νοσοκομείο, να φοράτε μάσκα εσείς και το παιδί και να φροντίσετε να ενημερώνετε στην είσοδο πριν πλησιάσετε άλλους ασθενείς που περιμένουν στον ίδιο χώρο και μπορεί να πάσχουν από κάποιο σοβαρό χρόνιο νόσημα. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας και τους γιατρούς που βρίσκονται εκεί για να σας βοηθήσουν.

Επιπλέον κρατείστε τα παιδιά στο σπίτι, τηρείτε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και φροντίσετε να γεμίσετε παραγωγικά το χρόνο σας. Είναι δύσκολο αλλά θα το κάνετε για σας και τους γονείς σας ! Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να μη μας χρειαστείτε ποτέ!”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει