Η κρίσιμη αυτή ώρα είναι τώρα… όχι χθες…

330

Διαβάζοντας τα τελευταία 24ωρα ρεπορτάζ που αναφέρουν παραλίες ασφυκτικά γεμάτες – λες και προλάβαμε να μπουχτίσουμε τόσο λίγες μέρες μέσα στο σπίτι- , επιχειρήσεις να είναι ακόμη ανοιχτές παρά τις αυστηρές εντολές της κυβέρνησης , εκκλησίες (όπως π.χ στη Θεσσαλονίκη) γεμάτες με ευθυνόφοβους τελικά πιστούς, να σπεύδουν να κοινωνήσουν, για να βρουν παρηγοριά , νομίζοντας ότι έτσι θα καταφέρουν να ξορκίσουν τον ιό και να τον ξαποστείλουν από ΄κει που ήρθε, αναρωτιέμαι τι πάει λάθος, θα βάλει ποτέ μυαλό αυτός ο λαός;

Ένας λαός -και βάζω μέσα και τον εαυτό μου- που έχει γαλουχηθεί από γενεές γενεών στην παρανομία , την έχει στο DNA του , αψηφώντας κινδύνους και συνέπειες , δε μπορεί δυστυχώς να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη.

Η ευσυνειδησία και η συνέπεια είναι άγνωστες λέξεις στο “ηθικό προσοντολόγιο” πολλών και γι΄ αυτό θέλει πολλή δουλειά για να κατανοήσει ο καθένας από εμάς ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χτυπήσει και τη δική του πόρτα ένας αόρατος επικίνδυνος εχθρός , όπως ο Κορωναϊός ή οποιοσδήποτε άλλος κίνδυνος που παραμονεύει και επιτίθεται την κατάλληλη στιγμή.

Ίσως είναι αυτή η πιο κρίσιμη στιγμή και ώρα για τον ελληνικό λαό να μάθει επιτέλους τη σημαντική αυτή αρετή της ευθύνης και του σεβασμού απέναντι στον εαυτό του και στους συνανθρώπους του. Να μάθει επιτέλους –ναι- να τον νοιάζει αν η κατσίκα του διπλανού του ψόφησε και να βγει επιτέλους από τη γυάλα της αδιαφορίας και της εγωπάθειας.

Να γίνει Άνθρωπος με Α κεφαλαίο , έτοιμος να αγωνιστεί και να διασφαλίσει το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης, που δεν είναι άλλο από την υγεία! Σωματική και ψυχική!

Μένουμε σπίτι λοιπόν ,γιατί η κρίσιμη αυτή ώρα είναι τώρα…όχι χθες!!

* Η Μαρία Μαστοράκη είναι εκπαιδευτικός γενικής και ειδικής Αγωγής                                                  

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει