ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

504

Η γραμμή στήριξης

Σε καταιγιστικό ρυθμό εξελίσσονται τα τηλεφωνήματα που δέχεται η γραμμή ψυχολογικής στήριξης και έχει ενεργοποιήσει η Λότζια στο 2813-409-990, η οποία λειτουργεί από τις οκτώ το πρωί, έως τις οκτώ το βράδυ.

Δεκάδες ηλικιωμένοι που δεν έχουν πρόσβαση στο internet, χρησιμοποιούν τη γραμμή κυρίως για την ψυχοθεραπευτική υποστήριξη τους, και για να ξεφύγουν από την αφόρητη μοναξιά της απομόνωσης τους, που είναι μια από τις πιο οδυνηρές παρενέργειες του εγκλεισμού μαζί με το φόβο της νόσου.

Όπως εξηγεί η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη, είναι πολύ συγκινητικό αυτό που συμβαίνει με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες μέσα από την τηλεφωνική γραμμή που έχει δοθεί εκφράζουν όλη τη συναισθηματική τους φόρτιση και  προσπαθούν να διαχειριστούν τις δραματικές αλλαγές που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα τους.

 

Ο μεγαλύτερος πολιτικός της νεότερης Ελλάδας, Ελ. ΒενιζέλοςΠέρασαν 84 χρόνια

Για να μην ξεχνιόμαστε.

Ογδόντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του μεγαλύτερου πολιτικού της νεότερης Ελλάδας, του Ελ. Βενιζέλου, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με το όραμα της Μεγάλης Ελλάδας.

Και για να μην ξεχνάμε την ιστορία ο Κρητικός Εθνάρχης υπήρξε ο κορυφαίος ανάμεσα στους ξεχωριστούς Έλληνες πολιτικούς ηγέτες που άφησαν τη σφραγίδα τους στην ιστορία του τόπου.

Ο Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος (Μουρνιές Χανίων, 11 Αυγούστου 1864-Παρίσι, 18 Μαρτίου 1936) διετέλεσε πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ως πολιτικός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο Κρητικό Ζήτημα καθώς και στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας από το 1910 έως το θάνατό του το 1936.

 

 

ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μαν.ΧριστοδουλάκηςΤα πλαστά νούμερα

Έχει δίκιο ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μαν.Χριστοδουλάκης σε αυτό που επισημαίνει: «Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που πρέπει να δούμε άμεσα είναι το περιορισμένο πλήθος αντιδραστηρίων που απαιτούνται για τη διενέργεια των τεστ για τον κορωναϊό.

Οι ελλείψεις τους οδηγούν στη γενική κατεύθυνση, τα ύποπτα κρούσματα να τίθενται σε απομόνωση χωρίς τη διενέργεια του τεστ, ενώ αυτό περιορίζεται πλέον μόνο στις ευπαθείς ομάδες» τονίζει. Και συνεχίζει:

«Με τον υποθετικό αυτόν τρόπο καθίσταται προβληματική η πραγματική ιχνηλάτηση του ιού, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη διασπορά και άρα περισσότερα θύματα. Μία πλασματική εικόνα κρουσμάτων θεωρώντας ότι εμείς έχουμε ηπιότερη εξάπλωση από Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, που στην πράξη όμως οφείλεται στο ότι απλά δεν εξετάζουμε όλα τα ύποπτα κρούσματα, τα οποία κατά συνέπεια προφανώς δεν αθροίζονται στα επιβεβαιωμένα.

Αυτό οδηγεί σε ήδη υπαρκτά φαινόμενα αισχροκέρδιας στον ιδιωτικό τομέα (μέχρι και 350 η εξέταση για τον ιό), που αλλοιώνει τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στο τεστ (σκεφτείτε λίγο την αναλογία «διάσημων» και εύπορων που ακούμε, στα 387 μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα)».

 

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος ΓεωργαντάςΟ φόρτος των δικτύων

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε χθες για την προετοιμασία και τον φόρτο που θα δοκιμάσει τις δυνατότητες των δικτύων το επόμενο διάστημα ελέω κορωναϊού την τηλεργασία, την τηλεμάθηση, αλλά και την ανάγκη για ψυχαγωγία. Εδωσε συμβουλές για την αποφόρτιση του δικτύου σε ώρες αιχμής και μίλησε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με τους παρόχους.

«Πολύ εύκολα μπορεί να γίνει η διαχείριση. Η μία είναι από συνήθεια ότι οι κλήσεις γίνονται επί το πλείστον από τα κινητά, μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τα σταθερά κι όσες κλήσεις γίνονται από εκεί, να τις κάνουμε. Επίσης θα πρέπει τις ώρες αιχμής 9 το πρωί με 6 το απόγευμα,  να υπάρχει αυτοσυγκράτηση στις εφαρμογές ψυχαγωγίας.

Το δεύτερο στάδιο ενεργειών και πρωτοβουλιών για ψηφιακή αλληλεγγύη είναι το εξής. Καλέσαμε τους παρόχους να κάνουν προσφορές σε μία πλατφόρμα που έχει ανοίξει και έχει γίνει ήδη με μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία και λιγότερο στην Βουλγαρία. Έχουν γίνει ήδη προσφορές, αναμένουμε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για δωρεάν υπηρεσίες.

Ήδη ξεκίνησε από χθες μία εταιρία να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μεγάλη ανταπόκριση τις επόμενες ημέρες» τόνισε.

 

Ήταν μόλις 48 ετών ο Γ. Κουβίδης η κηδεία του οποίου έγινε χθεςΉταν μόλις 48 ετών

Ήταν μόλις 48 ετών ο Γ. Κουβίδης η κηδεία του οποίου έγινε χθες. Ο γνωστός πρατηριούχος από την Τύλισο ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στην τοπική κοινωνία και στους συναδέλφους του, οι οποίοι τον αποχαιρέτισαν με βαθιά οδύνη.

«Με βαθιά οδύνη αποχαιρετάμε τον άξιο συνάδελφο μας Κουβίδη  Γιώργο, που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας.

Τίμησε τον κλάδο με το ήθος, την ευγένεια, την συναδελφικότητα και την μαχητικότητά του.Εκφράζουμε με απέραντη θλίψη τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Θα ζει πάντα στη μνήμη μας και στην καρδιά μας.»

 

@patris
Μείνετε σπίτι, λέει η κυβέρνηση, “παλουκώσου μέσα στον ανεσήκωτο”, που θα έλεγε η γιαγιά γαλλίδα, cocooning που λένε στο χωριό μου!
Kyriakos

 

Πήγαν μέχρι… Τουρκία!

Πόση… καφρίλα άραγε; Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Νήσων Δωροθέα Κολυνδρίνη ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για τους 20 Βολιώτες και τους 30 Θεσσαλονικείς που επιστρέφουν από ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία. Η κ. Κολυνδρίνη ζητεί επίσης στην επιστολή με παραλήπτες, τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας και τον ΕΟΔΥ, όλοι οι εκδρομείς να μπουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ταξιδιωτικό γραφείο που βρίσκεται στον Βόλο, μετέφερε τους εκδρομείς στη Θεσσαλονίκη για να αναχωρήσουν για Τουρκία. Το εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο δεν απαντά στα τηλέφωνα. Για την ακρίβεια οι γραμμές δείχνουν να έχουν καταργηθεί.

Οι καταγγελίες στην αστυνομία έγιναν από δικηγόρο του Βόλου και έρευνες για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί έγιναν από ταξιδιωτικά πρακτορεία στον Βόλο. Η κ. Κολυνδρίνη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έγιναν από την δικηγόρο του Βόλου μέσω του Facebook. Η κ. Κολυνδρίνη ζητά τον ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο όλων όσων συμμετέχουν στην εκδρομή.

 

η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Το αποφάσισε η κ. Ζαχαράκη!

Αναστέλλονται, στο εξής όλες τις προγραμματισμένες   ενέργειες που απαιτούν  φυσική παρουσία μαθητών στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

Λειτουργούν  για τη διεκπεραίωση των υπολοίπων υποχρεώσεων  και αρμοδιοτήτων όπως  αυτές απορρέουν από τον Κανονισμό Λειτουργία τους, και, σε  εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη  εξυπηρέτηση  πολιτών  αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας  και ραντεβού.

Τα παραπάνω προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε χθες η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

 

ασφαλτοστρώσεις

Μήπως είναι ευκαιρία;

Οι άδειοι δρόμοι στο κέντρο αλλά και στους περιφερειακούς δρόμους της πόλης, λόγω της υποχρεωτικής διαμονής των δημοτών στα σπίτια τους, είναι μια μοναδική ευκαιρία για τη Λότζια για να αποκαταστήσει προβλήματα του οδικού δικτύου και παράλληλα να προχωρήσει σε γενναίες ασφαλτοστρώσεις.

Η όποια παρέμβαση επιχειρηθεί τώρα, θα έχει όχι μόνο τη λιγότερη δυνατή όχληση αφού η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων πλέον έχει βάλει λουκέτο, αλλά θα μπορεί και η εργολαβία να εξελιχθεί ταχύτατα αφού δεν υπάρχουν πρακτικά εμπόδια που υπό φυσιολογικές συνθήκες προκαλούν χρονοτριβή…

Μάλλον στη Λότζια θα πρέπει να σκεφτεί καλά το ενδεχόμενο αυτό και να μην αφήσουν την ευκαιρία να χαθεί.

 

Η ΔΕΗ δεν θα χρεώνει

Καθυστερήσεις στην επίδοση λογαριασμών σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα (μετά τις 14 Φεβρουαρίου, σε ορισμένες περιοχές της Επικράτειας), ενημερώνει η ΔΕΗ η οποία προχώρησε ήδη στη λήψη μέτρων προκειμένου να μην υπάρξουν επιπτώσεις στους καταναλωτές.

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα και ότι προχωρά σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος, αλλά και για να μην υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση από τη μη έγκαιρη παραλαβή των λογαριασμών. Συγκεκριμένα, οι πελάτες που δεν έλαβαν εγκαίρως τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, δεν θα χάσουν την έκπτωση συνέπειας, ούτε θα επιβαρυνθούν με τόκους υπερημερίας.

Για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, η ΔΕΗ καλεί τους πελάτες της να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας της στην εφαρμογή e-bill, προκειμένου να λαμβάνουν έγκαιρα και ηλεκτρονικά το λογαριασμό τους, αλλά και για να επωφεληθούν από όλες τις επιπλέον δυνατότητες που τους παρέχει η συγκεκριμένη υπηρεσία

 

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν ΑλτούνΌλα πάνε καλά έτσι;

Οι Τούρκοι το βιολί τους!

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, ότι η Τουρκία θα εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

“Οι φήμες ότι στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια” ανέφερε ο Αλτούν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας:

“Σε αυτόν τον αγώνα, υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε την ελευθερία των πολιτών μας καθώς και την υγεία και την ασφάλειά τους”.

 

cocooning Να και το… cocooning

Στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τη λέξη “κοκούνινγκ” για να πείσει κυρίως τη νεολαία να παραμείνουν στο σπίτι.

Τι σημαίνει κοκούνινγκ;

Από το αγγλικό cocooning, όπου cocoon = το κουκούλι του μεταξοσκώληκα, της κάμπιας κλπ.

Κάνω κοκούνινγκ σημαίνει “αποκηρύσσω” για ένα διάστημα φίλους, παρέες και κλείνομαι μέσα στο προστατευτικό περίβλημα του σπιτιού μου.

Σταδιακά η λέξη άρχισε να χρησιμοποιείται γενικά για την παραμονή στο σπίτι, παρέα με συγγενείς και φίλους και την κοινή διασκέδαση με φαγητό, κρασιά στο τζάκι, επιτραπέζια, dvd κ.λπ.

 

 

Το ράντζο

Κάτι πρέπει να κάνει και η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες της, ειδικά όταν δεν υπάρχει πραγματικά η ανάγκη να είναι οι υπαλληλοι όλοι στην θέση τους και όχι εκ περιτροπής. Γενικά πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα σε όλους γιατί τότε… δεν θα ισχύσει αυτό που είπε ο εκ Λασιθίου ορμώμενος αντιπεριφερειάρχης ότι και ο ιδιος αν νοσήσει θα βάλει ένα ράντζο να κοιμάται εκεί! Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή.

 

Συντονιστικό

Μιλάνε πολύ και μιλάνε όταν…δεν πρέπει πολλοί αρμόδιοι τοπικά. Όταν πρέπει και τους έχει ανάγκη ο κόσμος…δεν σηκώνουν τηλέφωνα! Μήπως πρέπει να καθιερωθεί και εδώ από την ΥΠΕ μια αντίστοιχη ενημέρωση (σοβαρή και επιπέδου) όπως κάνει ο κ.Τσιόδρας; Για τα κρούσματα, την ετοιμασία, συμβουλές προς τον κόσμο; Διότι αυτό με τις σκόρπιες δηλώσεις, το σπασμένο τηλέφωνο κι όσα βλέπουμε δεν ξέρω πόσο καλό κάνει. Και τι θα αποφέρει όταν έρθουν τα δύσκολα τις επόμενες ημέρες…

 

Χαμός

Μήπως και οι γονείς να πάρουν κάποια μέτρα; Καθημερινά σε σχολεία γίνεται   χαμός από παιδιά που παίζουν μπάσκετ ή ποδόσφαιρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και ενήλικες.

Έχω την απορία, δεν έχουν γονείς πάνω από 55 ετών; Παππούδες και γιαγιάδες; Θείες και θείους;

Γενικά δεν έχουν κανένα που να ανήκει σε ευάλωτη ομάδα στον κύκλο τους;

Είπαμε το 2020 θα μάθουμε δύο πράγματα, να πλένουμε τα χέρια μας και το ποσοστό τον ανεύθυνων, που λέει και ένας φίλος.

 

Απίστευτο

Το ότι θα φτάναμε στο σημείο να βλέπαμε Έλληνες που ζουν στην Αγγλία να λένε «Ζω στην Αγγλία και είναι η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι στην Ελλάδα που έχει σοβαρή κυβέρνηση και όχι το…μπουρδ@@ο που έχουμε εδώ» δεν θα το πίστευα ποτέ!

 

Το μπέρδεμα

Ο δαίμων της συνήθειας. Τόσα χρόνια ξέραμε τον συνάδελφο και πολιτικό πλέον Δημήτρη Τσιόδρα. Τώρα μάθαμε τον…Σωτήρη Τσιόδρα από το στόμα του οποίου κρέμεται όλη η Ελλάδα. Εξ ου και το μπέρδεμα αν και σε λίγο μόνο…Σωτήρη θα λέμε!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει