ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Αύξηση 50% στις κλίνες ΜΕΘ

Ο καθηγητής Δημήτρης Γεωργόπουλος ορίστηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης Συντονιστής Διευθυντής των ΜΕΘ όλων των νοσοκομείων της Κρήτης

1,851
Ο κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος

“Είμαστε έτοιμο να αυξήσουμε τουλαχιστον κατά 50% τις κλίνες στις ΜΕΘ για να νοσηλεύσουμε ασθενείς με κοροναϊό”. Αυτό είπε στην “Π” ο καθηγητής Δημήτρης Γεωργόπουλος, συντονιστής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας όλων των νοσοκομείων της Κρήτης, όπως τον όρισε η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Σε συνάντηση που είχε την Κυριακή με την διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη, συζητήθηκε όλος ο σχεδιασμός που γίνεται για την ανάπτυξη περισσότερων κρεβατιών εντατικής εκεί δηλαδή που θα δοθεί η μάχη με τα βαριά περιστατικά του covid-19.

O κ. Γεωργόπουλος, είπε στην “Π:” “Νομίζω ότι ο σχεδιασμός και η προετοιμασία πηγαίνουν καλά.

Μόνο στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο μπορούν να αναπτυχθούν άμεσα 30 κλίνες ΜΕΘ στο πρώτο και 20 στο δεύτερο. Μπορούμε να αυξήσουμε τις κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Κρήτης τουλάχιστον κατά 50%”.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ που από την Κυριακή, είναι συντονιστής όλων των Μονάδων του νησιού, τώρα υπάρχουν 41 ενεργές κλίνες εντατικής.

Αν χρειαστεί, όπως είπε θα ζητηθεί και η συνδρομή ιδιωτικών κλινικών που διαθέτουν ΜΕΘ, κάτι που υπάρχει ήδη στον σχεδιασμό που γίνεται.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων, μέσα στις επόμενες εβδομάδες και υπογράμμισε “Αφήστε σε εμάς την διαχείριση του κοροναϊού και κάντε αυτό που σας ζητάμε και είναι το μόνο: Μείνετε, σπίτι σας”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει