Απειλή από τον κοροναϊό

178

Κυριακή πρωί, μετά από τον εκκλησιασμό, στο καφενείο του χωριού  άναψε η συζήτηση για την  αρρώστια του κοροναϊού.

– Να σας-ε πω εγώ, έλεγε ο Ισίδωρος. Ο Θεός είδε ότι οι αθρώποι  εγίνανε  πολλοί επάνω στη γη. Ζούνε πολλά χρόνια. Και με τον πολιτισμό που αναπτύξανε καταστρέφουνε τη γη, τον ωραίο πλανήτη μας, που ο Θεός τον έπλασε πολύ όμορφο. Και εμεγάλωσε και η κακία ντος.

Τρώγονται μεταξύ ντος και καταστρέφουνε και την οικουμένη. Και εγέρασε και ο πληθυσμός. Πολλοί γερόντοι, μεγάλο το βάρος στις κοινωνίες των αθρώπω. Δεν ντος-ε βάζει πια η γη. Σκοτώνουνε τα άγρια ζώα. Ξεχερσώνουνε τη γη.

Καίνε τα δάση, για να εξοικονομήσουνε χώρο να κατοικήσουνε οι ίδιοι. Και ο Θεός  εσκέφτηκε και μας έστειλε τον  κοροναϊό, που ξεπαστρεύει κυρίως τους γερόντους. Να ξελαφρώσει η οικουμένη. Και να πάψει και η αλαζονεία μας.

– Σαχλαμάρες λες, Ισίδωρε, του απάντησε θυμωμένος ο Ιορδάνης, δάσκαλος που έκανε και τον ψάλτη στον ναό. Όταν ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο, του είπε «Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και γεμίσατε την γην και κυριεύσατε αυτήν και εξουσιάζετε επί των ιχθύων της θαλάσσης και επί των πετεινών του ουρανού και επί παντός ζώου κινουμένου επί της γης». Ο Θεός ήξερε τι έκανε. Δεν μπορεί να έκανε λάθος  και να μετάνιωσε. Να άλλαξε μυαλά και σχέδιο.

Και οι υπόλοιποι στο καφενείο συμφώνησαν με τον δάσκαλο. Αυτός δίδασκε τα παιδιά τους. Ήξερε. Κουταμάρες έλεγε ο Ισίδωρος. Ο κοροναϊός δεν μπορεί να είναι κατάρα Θεού. Επιδημία είναι και θα περάσει. Με την  βοήθεια του Θεού.

Αμαρτάνουμε, όταν σκεφτόμαστε ότι ο Θεός με τον κοροναϊό μάς τιμωρεί. Ο Θεός είναι αγάπη, είναι φιλεύσπλαχνος. Δεν εκδικείται. Εφόσον  μένομε κοντά Του, μας βοηθάει στις δυστυχίες, στις οποίες από δική μας απρονοησία πέφτουμε. Αρκεί να ζητήσουμε και εμείς τη βοήθειά Του. Η δυστυχία έρχεται , όταν απομακρυνόμαστε από το Θεό.

Και ο Χριστόφορος, γεωπόνος, πρόσθεσε.

– Σωστά σκέφτεστε. Όμως ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο και μυαλό, ώστε να βρίσκει με αυτό λύση στα δύσκολα προβλήματα και να βοηθά τον εαυτό του. Μην περιμένουμε πάντοτε και σε καθετί  λύση, ουρανοκατέβατα, να δώσει ο Θεός με την επέμβασή Του.

Η δωρεά δυνατού  μυαλού σημαίνει και ανάληψη ατομικής ευθύνης. Ο άνθρωπος έχει προικιστεί με καταπληκτικά αυξημένη λογική.

Και συνεπώς έχει μεγάλη ευθύνη και ο ίδιος στην διαμόρφωση του μέλλοντός του. Και γενικά ο άνθρωπος  είναι ο κύριος υπεύθυνος  στην διαμόρφωση του μέλλοντος  ολόκληρου του πλανήτη , επάνω στον οποίο ζει.

Να τον προστατεύει. Γιατί είναι το σπίτι του. Όπως προστατεύει τον εαυτό του, την οικογένειά του, την ατομική κατοικία του.

Και όλοι συμφωνούσαν.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει