Ζήσε εσύ κι άσε τους άλλους να πεθάνουν;

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

685

«Η Ιταλία έχει διπλάσιες κλίνες ΜΕΘ συγκριτικά με την Ελλάδα»

“Αγνόησαν τα μηνύματα να μείνουν σπίτι και η πόλη σφύζει από ζωή” διαβάζουμε σε ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου και διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά αυτό που έγραψε χθες ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος “κάτι που πρέπει να μάθουμε όλοι μας στην Ελλάδα είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα και όχι μόνο να τα επικροτούμε”.

Αυτή η χρονική συγκυρία είναι από τις σοβαρότερες που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ, είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου. Αρκεί να διαβάσετε  την ανάρτηση του διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Δημήτρη Γεωργόπουλου.

“Οι γονείς των παιδιών-εφήβων-νεαρών ενηλίκων έχουν τεράστια ευθύνη και υποχρέωση να πείσουν τα παιδιά τους να μείνουν σπίτι. Η κατάσταση δεν είναι για βόλτες και μπορεί εάν δεν προ-σέξουμε, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ιταλίας. Κάνω έκκληση στους γονείς κυρίως. Δεν είναι αστείο! Γιατί δεν είναι αστείο;

Γιατί η αχίλλειος πτέρνα του ελληνικού συστήματος υγείας είναι η έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ. Τα κρεβάτια των εντατικών που μπορούν να κρατήσουν στη ζωή έναν βαριά ασθενή με μηχανική υποστήριξη είναι περιορισμένα. Πολύ λιγότερα από τον αριθμό των ευπαθών ατόμων που μπορεί να προσβληθούν από τον κοροναϊό.

Η Ιταλία, τα νοσοκομεία της οποίας μοιάζουν με εμπόλεμες ζώνες και θρηνεί ήδη πάνω από 1.000 νεκρούς, έχει διπλάσιο αριθμό κλινών στη ΜΕΘ σε σχέση με την Ελλάδα!

Η Ιταλία βρίσκεται στην 20η θέση παγκοσμίως με περίπου 12,5 κλίνες εντατικής ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 47η θέση με μόλις 6 κλίνες ανά 100.000. Ας σκεφθούμε όλοι τι σημαίνει αυτό πρακτικά…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει