Κλειστά μέχρι νεοτέρας Πανεπιστήμιο-ΙΤΕ

1,420
Ο κ. Φρουδάκης

Κλειστά μέχρι νεωτέρας είναι από χθες το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Ο λόγος είναι ότι ένας Γερμανός, επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Χημείας, ταυτοποιήθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Πρόκειται για έναν επιστήμονα που είχε έρθει αρχές της εβδομάδας για να πραγματοποιήσει σεμινάρια με δέκα περίπου μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ιδρύματος. Τις τελευταίες, μάλιστα, ημέρες τα σεμινάρια γίνονταν με τηλεκπαίδευση, λόγω των γενικότερων μέτρων που λαμβάνονταν για τον κοροναϊό.

Αισθάνθηκε αδιαθεσία, εμφάνισε κάποια ήπια συμπτώματα, βρέθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που εφημέρευε, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και, τελικά, αποτελεί ένα από τα πρώτα κρούσματα στην Κρήτη. Σημειώνεται πως τα τελευταία 24ωρα δεν ήταν στον χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Περίπου δέκα άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του βρίσκονται εθελοντικά σε κατ΄οίκον περιορισμό για τις επόμενες δύο βδομάδες.

Όλοι, όπως αναφέρει στην «Π» ο πρόεδρος του Τμήματος Χημείας, κ. Γιώργος Φρουδάκης, είναι καλά στην υγεία τους. Ο ίδιος ο καθηγητής είναι σε περιορισμό στο σπίτι της Ελληνίδας καθηγήτριας του Π.Κ. που τον φιλοξενεί.

Ο κ. Φρουδάκης αναφέρει πως είχε συνεχή επικοινωνία με τον πρύτανη του Ιδρύματος, κ. Παναγιώτη Τσακαλίδη, τον κοσμήτορα της Ιατρικής, κ. Γιώργο Κοντάκη, και τον καθηγητή Κλινικής Ιολογίας Γιώργο Σουρβίνο.

Το Τμήμα, όπως και όλοι οι χώροι του Ιδρύματος, απολυμαίνεται.

Λουκέτο στο Π.Κ.

Σε ανακοίνωση της Πρυτανείας αναφέρεται ότι, μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

«α. Από τη έκδοση της παρούσης αναστέλλεται η λειτουργία του Ιδρύματος και στις δύο Πανεπιστημιουπόλεις μέχρι νεοτέρας.

β. Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου και στις δύο πανεπιστημιουπόλεις. Εντός της ημέρας θα γίνει απολύμανση στο Τμήμα Χημείας και θα ακολουθήσουν όλοι οι άλλοι χώροι. Για τον λόγο αυτό θα υπάρχει επικοινωνία με τους προέδρους των Τμημάτων και τους προϊσταμένους των Υπηρεσιών, η οποία θα συντονίζεται από τη Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Διοικητικού, ώστε κατά την απολύμανση να υπάρχει υπεύθυνος από κάθε ακαδημαϊκό Τμήμα  ή διοικητική Διεύθυνση που θα παρέχει πρόσβαση στους υπό απολύμανση χώρους.

γ. Όσοι έχουν έλθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο καθηγητή θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους για 14 μέρες και να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/, 1135), ο οποίος θα κάνει και την ιχνηλάτηση του κρούσματος.

Συστήνουμε ψυχραιμία, υπευθυνότητα και συμμόρφωση με τις οδηγίες υγιεινής που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ». Από τη φοιτητική μέριμνα ανακοινώθηκε πως τα εστιατόρια στις δύο Πανεπιστημιουπόλεις εξακολουθούν να λειτουργούν με αποκλειστική διανομή φαγητού σε πακέτο, μέχρι νεοτέρας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει