Εκκλησία Κρήτης: «Προέχει η ανθρώπινη υγεία»

1,061
Θεία Κοινωνία
“Να τηρούμε τις υποδείξεις των επίσημων υγεονομικών Αρχών”

«Προέχει η ανθρώπινη υγεία, καλούμε τους πιστούς να τηρούν τις υποδείξεις και τις οδηγίες των επίσημων υγειονομικών Αρχών”, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος

Αυτό είπαν στην “Π” ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης  κ.κ. Ειρηναίος και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στο Φανάρι και όπως σημείωσαν συντάσσεται απόλυτα με την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όσον αφορά στον κοροναϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αλλά και ο μητροπολίτης, οι οποίοι επέστρεψαν χθες στο Ηράκλειο από την Κωνσταντινούπολη, σημείωσαν ότι πολλοί ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης ζητούν να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία από τον κοροναϊό και οι σχετικές αποφάσεις (όπως και μια ανακοίνωση) θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο σεβ. μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος
Ο σεβ. μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος

“Κατανοούμε” είπαν “ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά στην δημόσια υγεία”.

Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι αν εκδοθεί ανακοίνωση από την Εκκλησία της Κρήτης, θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Ιερά Σύνοδος του οποίου συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι:

  • Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους κρατών
  • Αυτονόητο θεωρείται ότι η πίστη στον Θεό, ως υπέρβαση και όχι ως κατάργηση της ανθρώπινης λογικής, καθώς και η προσευχή ενισχύουν τον πνευματικό αγώνα του Χριστιανού».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει