Μνημόνιο συνεργασίας για την πλαστική ρύπανση

822

Στις 12 Μαρτίου, εκτός απροόπτου, πρόκειται να υπογράψουν δήμαρχοι και ξενοδόχοι της Κρήτης μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια με στόχο την πρόληψη της πλαστικής ρύπανσης και την αύξηση βιωσιμότητας των παράκτιων περιοχών στο νησί.

Αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαβούλευσης που προηγήθηκε με τους εμπλεκόμενους για το μνημόνιο, αποφασίστηκε η έγκαιρη υπογραφή του ώστε να υπάρξει το περιθώριο από την πλευρά των Δήμων και των ξενοδόχων να προετοιμαστούν για τη φετινή σεζόν.

Με το δεδομένο ότι η ευρωπαϊκή οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης θα εφαρμοστεί πολύ σύντομα,  η Περιφέρεια δοκιμάζει να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα με πιο γρήγορο ρυθμό, στοχεύοντας στις παράκτιες περιοχές οι οποίες αποτελούν είσοδο της πλαστικής ρύπανσης στη θάλασσα.

Οι δήμαρχοι και οι ξενοδόχοι που θα συνεργαστούν με την Περιφέρεια θα συναντηθούν στο Ηράκλειο στα κεντρικά της Παγκρήτιας Τράπεζας την Πέμπτη 12 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για μια τελική ενημέρωση και την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Στην κατάργηση πλαστικών αντικειμένων μίας χρήσης στα ξενοδοχεία, τον τακτικό καθαρισμό των παραλιών, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εργαζομένων και τουριστών, αλλά και σε άλλα μέτρα που έχουν προταθεί θα δεσμευτούν οι συμβαλλόμενοι.

Η Περιφέρεια ευελπιστεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστεί το παράκτιο περιβάλλον της που το καλοκαίρι καθίσταται πιο ευάλωτο λόγω της αύξησης των επισκεπτών της και από την πλευρά της θα αναλάβει την προβολή αυτής της προσπάθειας και των συμμετεχόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο τη διαφήμιση της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού με περιβαλλοντική ευαισθησία και συνέπεια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει